Λεωφόρος «Μελίνα Μερκούρη» στο Βέλγιο

Η πόλη Μονς αποτίνει φόρο τιμής στην Μελίνα Μερκούρη, δίνοντας το όνομά της σε μια λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος του συνεδριακού κέντρου MICX

melina-merkouri

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μονς (Mons) του Βελγίου εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες  την «Λεωφόρο Μελίνας Μερκούρη». Τα εγκαίνια  έγιναν στο πλαίσιο  εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης από την Μελίνα Μερκούρη και τον Τζακ Λανγκ (τ. υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας).

Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη Μονς – που είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2015 – αποτίει φόρο τιμής στην Μελίνα Μερκούρη, δίνοντας το όνομά της σε μια λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος του  συνεδριακού κέντρου MICX (Mons International Congress Xperience, η ανέγερση του οποίου άρχισε το 2012 και περατώθηκε το 2014) και είναι μέρος μιας στρατηγικής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται σε μια μεγάλη γειτονιά κοντά στον μελλοντικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο Ισπανό αρχιτέκτονα και πολιτικό μηχανικό, Σαντιάγο Καλατράβα.

http://www.naftemporiki.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s