Νederlands Dans Theater στο Μέγαρο

Μία από τις κορυφαίες ομάδες σύγχρονου χορού της Ευρώπης έρχεται και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της τακτικής τους συνεργασίας, που ξεκίνησε το 2008. Το Νederlands Dans Theater (NDT I) θα βρίσκεται στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις, την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Το φετινό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις χορογραφίες: τη νέα δημιουργία του φημισμένου χορογραφικού διδύμου Σολ Λεόν- Πωλ Λάιτφουτ με τίτλο «Stop Motion», το «Μικρό Ρέκβιεμ» του Χανς Βαν Μάνεν και το «Solo Echo» της Κρύσταλ Πάιτ. Οι εμφανίσεις του Νederlands Dans Theater Ι εντάσσονται στον Κύκλο Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της ΜΕΤΚΑ.

«Solo Echo»

Οι στίχοι ενός ποιήματος που έγραψε ο Μαρκ Στραντ με τίτλο «Lines for Winter» έγιναν αφορμή για την καναδή χορογράφο και περφόρμερ Κρύσταλ Πάιτ να πλάσει τη χορογραφία «Solo Echo».

Σε αυτό το ιδιότυπο χειμωνιάτικο ταξίδι μέσα από την κίνηση, το σόλο ενός χορευτή μετασχηματίζεται προοδευτικά σε ένα συμπαγές σύνολο, σε ένα κινούμενο γλυπτό αποτελούμενο από πολλούς χορευτές με φόντο τις νιφάδες του χιονιού και με μουσική υπόκρουση τις γαλήνιες συνθέσεις για βιολοντσέλο και πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς. Η χορογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 στη Χάγη.

http://gr.euronews.com/2015/03/02/ederlands-dans-theater-returns-to-athens/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s