Το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής στη Μόσχα

Το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής (επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος, Ρωσικά Мемориальный музей космонавтики) είναι ένα μουσείο στη Μόσχα, στη Ρωσία, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του μουσείου «Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος» (монумента «Покорителям космоса») στα βορειοανατολικά της πόλης.

Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου 1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Y. Gagarin. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα και περιέχει μια ευρεία ποικιλία που σχετίζονται με τα εκθέματα και τα μοντέλα που διερευνούν την ιστορία της πτήσης, για την αστρονομία, για την εξερεύνηση του διαστήματος, για την διαστημική τεχνολογία.

Σύμφωνα με το Ρωσικό τουριστικό συμβούλιο, η συλλογή του Μουσείου κατέχει περίπου 85.000 διαφορετικά είδη, και δέχεται περίπου 300.000 επισκέπτες ετησίως. Κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων ημερών του νέου έτους, μπορούσε κανείς να μπει σε πολλά μουσεία της Μόσχας απολύτως δωρεάν.

http://tsokaroblog.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s