«Ιστορίες δορυφόρου» τον Μάρτιο στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Tην ιδιαίτερη σημασία των δορυφόρων στις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξη της τεχνολογίας, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις 14 και 15 Μαρτίου 2015 στο μουσειοπαιδαγωγικό οικογενειακό πρόγραμμα «Ιστορίες Δορυφόρου», του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Με αφορμή την εντυπωσιακή μακέτα δορυφόρου που υπάρχει στο μουσείο, παιδιά και οι γονείς θα μάθουν πως πραγματοποιούνται οι δορυφορικές επικοινωνίες, θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου, θα μάθουν πώς το σήμα φτάνει από το δορυφορικό πιάτο μέχρι το σπίτι μας, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο ο δορυφόρος διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία μας.

Τέλος, με τη βοήθεια μουσειοπαοδαγωγού και εικαστικού τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που θα έχουν αποκομίσει για να δημιουργήσουν τη δική τους μακέτα δορυφόρου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210 6201899 και 210 6201999 ή να επισκεφθούν το www.ote.gr/mouseio.

http://www.zougla.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s