«Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

aia

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση του Μουσείου της Καρλσρούης με τίτλο «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» μέχρι τις 29 Μαρτίου, με σκοπό να αποκαλύψει στους επισκέπτες του τι μπορούμε να διδαχτούμε από την αρχαιότητα.

Οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για λίγες ακόμα μέρες μια έκθεση με ιδιαίτερη αξία, με τον τίτλο «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» (Eurolog-Projekt), του Μουσείου της Καρλσρούης.

Το ερώτημα που τίθεται μέσα από την έκθεση είναι «Πώς και τι μπορούμε να διδαχτούμε από την αρχαιότητα;» και μέσα από τα εκθέματα αναδεικνύεται η σημασία της μελέτης των γεγονότων του παρελθόντος για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που απασχολούν έντονα την Ευρώπη του σήμερα, όπως είναι η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση και ο τοπικισμός.

Αφετηρία του ιδιαίτερου αυτού «διαλόγου» αποτελεί ένα κοινό ιστορικό παρελθόν, όπου η ελληνική και η ρωμαϊκή αρχαιότητα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευρωμεσογειακού χώρου.

Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει στον επισκέπτη της την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάζοντας την ιστορική διαδρομή της πολιτισμικής ανταλλαγής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών. Ακόμα και ο χώρος που φιλοξενεί την έκθεση έχει τον δικό του ρόλο κι ενισχύει το μήνυμα της έκθεσης, μιας και το αεροδρόμιο είναι από μόνο του τόπος συνάντησης διαφορετικών πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων.

Πληροφορίες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, www.aia.gr

click@life.gr

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s