Νοσταλγικές εικόνες της Cadbury από το πρώτο σοκολατένιο αβγό το 1875

Η εταιρία Cadbury είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βρετανική ιστορία και ειδικά με την περίοδο του Πάσχα, αφού το χαρακτηριστικό μοβ και άσπρο λογότυπό της κυκλοφορεί στην αγορά για πάνω από έναν αιώνα.

This slideshow requires JavaScript.

Με αφορμή λοιπόν τα σοκολατένια αβγά που έχουν ήδη κατακλύσει τα καταστήματα, ένα σύνολο ιστορικών φωτογραφιών δείχνουν την εξέλιξη του πασχαλινού αβγού της Cadbury όλα αυτά τα χρόνια.

Από το πρώτο αβγό μαύρης σοκολάτας το  1875 μέχρι τη γέννηση του αβγού crème το 1971 και τη σημερινή μαζική παραγωγή αβγών με σοκολάτα γάλακτος, οι φωτογραφίες δίνουν μια συναρπαστική εικόνα για την εξέλιξη μιας από τις πιο νόστιμες βρετανικές παραδόσεις. Η ιστορία της Cadbury ξεκίνησε το 1824, όταν ο John Cadbury άνοιξε ένα μαγαζί στην Bull Street, όπου πουλούσε μεταξύ άλλων, κακάο και σοκολάτα ρόφημα που προετοίμαζε ο ίδιος με γουδοχέρι και γουδί.

Το κατασκευαστήριο γεννήθηκε το 1831, όταν ο John Cadbury αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή σε εμπορική κλίμακα και αγόρασε μία τετραώροφη αποθήκη στην Crooked Lane. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1875, η Cadbury δημιούργησε το πρώτο πασχαλινό αβγό με μαύρη σοκολάτα.

Στο πέρασμα των χρόνων η Cadbury εξέλιξε τα σοκολατένια αβγά, καταφέρνοντας να συνδέσει το όνομά της με την σοκολάτα και φυσικά τα πασχαλινά αβγά. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πωλούνται 200 εκατομμύρια σοκολατένια αβγά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

http://joytv.gr/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s