Ρομπότ με εκφράσεις προσώπου ??

Με τα “ζωντανά” φρύδια του, τις ρυτίδες στα μάγουλα και τα μάτια του, που σε ακολουθούν  γύρω γύρω στο χώρο – αυτό το  ρομποτικό κεφάλι – δείχνει απίστευτα ζωντανό !

Το ανθρωποειδές, γνωστό ως Χαμ, έχει ενθουσιάσει τον κόσμο με τις εκφράσεις του προσώπου σε μια εκδήλωση ηλεκτρονικά στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα.

Το κεφάλι, σχεδιάστηκε από τον Αμερικάνο  σχεδιαστή ρομπότ David Hanson, και είναι σε θέση να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις όπως μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση των ιατρικών σεναρίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hanson Robotics, τα ανθρωποειδή μπορούν πραγματικά να δουν το πρόσωπό σας, να έρθουν σε επαφή με τα μάτια σας, και να κατανοήσουν την ομιλία σας κάνοντας ένα πνευματώδη διάλογο.

Τέτοιες αντιδράσεις είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της μηχανικής, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή David Hanson, ιδρυτή και πρόεδρο της Hanson Robotics.

Αντιδραστική: Το ρομπότ χαμόγελα χρήση πολλαπλών κινητήρων - που whir σε δράση και διακριτικά ρυθμίσετε πολλαπλά σημεία άρθρωσης γύρω από το στόμα του και καστανά μάτια

State-of-the-art: Το κεφάλι έχει δημιουργηθεί με ελατό υλικό χρησιμοποιώντας μαλακό σώμα μηχανολογίας και της νανοτεχνολογίας. Περιέχει ρεαλιστικές πόρους που μετρούν μόλις 4 έως 40 νανομέτρων (υπάρχουν 10 εκατομμύρια νανόμετρα σε ένα εκατοστό)

3 comments on “Ρομπότ με εκφράσεις προσώπου ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s