B E A U T Y – Rino Stefano Tagliafierro

Ένα αφιέρωμα στην τέχνη και την αφοπλιστική ομορφιά της…

 

Κλασικά έργα ζωγραφικής παίρνουν ζωή μέσα από τη ματιά του 34χρονου animator – σκηνοθέτη Rino Stefano Tagliafierro.

Η ταινία “Beauty”  είναι μια περιήγηση στον κύκλο της ζωής, από τη γέννηση μέχρι το θάνατο και η πραγματική διάρκειά της είναι εννέα λεπτά, μέσα στα οποία περνούν μπροστά από τα μάτια μας 115 έργα.

Η πιθανότητα πως αυτές οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι τόσο όμορφες, αλλά και τόσο αταίριαστες με την προσθήκη κίνησης, είναι κάτι που Tagliafierro γνώριζε όταν συνέλαβε την ιδέα. Παρ’ όλα αυτά το τόλμησε – μέσω μιας “σχολαστικής” διαδικασίας κοπής της κάθε εικόνας και εν συνεχεία τον επανασχεδιασμό των κρυφών σημείων αυτής – και εν τέλει δικαιώθηκε!

Η αναζήτηση και η επιλογή των έργων διήρκεσε αρκετά χρόνια, κάτι το οποίο γίνεται αμέσως αντιληπτό, βάση του άκρως εντυπωσιακού, ανατριχιαστικού και σχεδόν σουρεαλιστικού αποτελέσματος.

Ο ίδιος δηλώνει πως πάντα έβρισκε την ιδέα μιας κινούμενης εικόνας ενδιαφέρουσα και συνεχίζει λέγοντας πως η πρόθεση του ήταν να μεταφέρει τα δικά του συναισθήματα όταν βρίσκεται μπροστά σε αριστουργήματα κλασικής τέχνης καθώς και να διεγείρει έντονα συναισθήματα.

Λόγω συμμετοχής της ταινίας σε Διεθνές Φεστιβάλ, για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμη στην πλήρη έκδοση της. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να απολαύσουμε παρακάτω τα 2.30 από τα εννέα λεπτά…  

http://chaoster.gr/beauty/

One comment on “B E A U T Y – Rino Stefano Tagliafierro

Leave a comment