Αίγινα: Μήπως έχετε πιάσει στα χέρια σας αυτά τα χαρτονομίσματα;

Τα πέντε χαρτονομίσματα που θα δείτε έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα της WSJ – Η εξομολόγηση του πρωταγωνιστή της ιστορίας…

This slideshow requires JavaScript.

Ο Στέφανος πήρε ένα μαύρο στυλό και άρχισε να ζωγραφίζει. Καμβάς του δεν ήταν κάποιος πίνακας ή χαρτί αλλά χαρτονομίσματα ευρώ.

Ο 29χρονος ζωγραφίζει πάνω όσα βλέπει γύρω του να φέρνει η κρίση: άνθρωποι να τρέχουν μαζικά να εγκαταλείψουν τη χώρα, απολυμένοι να πετάγονται στο δρόμο από τους εργοδότες τους, ένας άνθρωπος που απαγχονίζεται, κρεμασμένος από μια γέφυρα, μέχρι αντιεξουσιαστικές που μουτζουρώνουν τα πάντα..
Όπως λέει στην εφημερίδα Wall Street Journal, όλα ξεκίνησαν όταν πέρυσι που παραθέριζε στην Αίγινα, άκουσε την είδηση της αυτοκτονίας ενός συμπατριώτη μας που δεν άντεξε υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων.

Ο Στέφανος, γραφίστας και καλλιτέχνης, αποφάσισε να αποτυπώσει τα συναισθήματά του στο ίδιο το σύμβολο της κρίσης: το ευρώ, που εκλείπει από τα πορτοφόλια των Ελλήνων, προκαλώντας μύρια δεινά.

“Τα συναισθήματά μου είναι τόσο δυνατά που δεν μπορούσε να τα αγνοήσω. Τώρα πήρε ένα στυλό και ζωγράφισα ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ”, εξηγεί στη Wall Street Journal. “Εμπνέομαι από όσα ακούω στις ειδήσεις και μετά τα καταγράφω στο χαρτονόμισμα” προσθέτει.

γή: dazeddigital.com

3 comments on “Αίγινα: Μήπως έχετε πιάσει στα χέρια σας αυτά τα χαρτονομίσματα;

  1. Γερή σφαλιάρα στη συνείδηση των ανθρώπων κ το τραπεζικό σύστημα με μια τόσο δα μικρη κίνηση…Πολυ ενδιαφέρουσα είδηση, Εφακι!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s