Ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Κοτζιά

Η Αθήνα υποδέχεται την άνοιξη

This slideshow requires JavaScript.

Ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής και ο δήμος Αθηναίων προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό, στη μεγαλύτερη ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση της πρωτεύουσας, η οποία ανοίγει της πύλες της από τις 17 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, στην πλατεία Κοτζιά.

Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά, για τον κήπο και τη βεράντα, μας περιμένουν, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγχώριες ποικιλίες φυτών, αλλά και να ενημερωθούν από τους έλληνες παραγωγούς σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες, που αφορούν τόσο τη φύτευση όσο και την συντήρηση των φυτών στον κήπο ή στο μπαλκόνι.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (09:00-21:00), με δωρεάν είσοδο!

Διάρκεια: 17 Απριλίου – 3 Μαΐου
Τοποθεσία: Πλατεία Κοτζιά (Αθήνα)
Ωράριο λειτουργίας: 09.00 ως 21.00, καθημερινά
Είσοδος: Ελεύθερη
Πρόσβαση με ΜΕΤΡΟ: Ομόνοια (Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά», Γραμμή 2 «Ανθούπολη – Ελληνικό») – Μοναστηράκι (Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά», Γραμμή 3 «Αγία Μαρίνα – Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο»).

Σχετικά με τον Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής

Ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Aττικής συστάθηκε πριν 42 χρόνια από ένα μικρό αριθμό παραγωγών που αποφάσισαν να ενώσουν τις δραστηριότητες τους. Ο Συνεταιρισμός είναι αγροτικός και σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 250 μέλη.

8 comments on “Ανοιξιάτικη ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Κοτζιά

 1. Πολυ ωραία πρωτοβουλία, μέχρι τώρα ήξερα μόνο για αυτήν της Κηφισιας! Στο κεντρο θα είναι κάτι ακόμα πιο όμορφο, θα δώσει τόσο χρώμα κ αισιοδοξία!

  Liked by 1 person

   • Καλημέρα αν και Τριλτη πια σήμερα! 🙂 🙂 Εγώ πήγα στης Κηφισιας τελικα και πήρα μια μοσχομυριστή πασχαλιά και μια όμορφη τριανταφυλλίτσα! Ζητώ το χρώμα στη ζωή μας! 🙂

    Liked by 1 person

   • Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ

    Η πασχαλιά λέγετε πως ήταν το δένδρο που πρόσφερε την δροσιά και τον ίσκιο του στην Παναγία και τον Ιωσήφ, όταν εκείνοι όδευαν προς την Αίγυπτο στην προσπάθεια τους να σώσουν τον Χριστό από την δολοφονική μανία του Ηρώδη. Τότε η Παναγία το ευλόγησε να είναι πάντα φορτωμένο με πανέμορφα, ευωδιαστά άνθη. Σύμφωνα με το μύθο όμως το όνομα του το πήρε λίγο καιρό αργότερα, όταν οι Ιουδαίοι σταύρωσαν τον Χριστό. Είχε φυτρώσει κοντά στο Γολγοθά και βλέποντας τον Κύριο να σταυρώνεται μαράθηκε, από τον καημό του. Όταν τρεις μέρες μετά ο Ιησούς αναστήθηκε, το δεντράκι ζωντάνεψε για να πάρει κι αυτό μέρος στη μεγάλη χαρά της Ανάστασης.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s