Ζανζιβάρη και Hakuna Matata…… μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά

Η Ζανζιβάρη είναι ένα εξωτικό αρχιπέλαγος στα ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, με παρθένα ομορφιά και κομβική θέση, που διεκδικήθηκε από πολλούς λαούς κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της.

This slideshow requires JavaScript.

Η πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης είναι η Πόλη της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στο νησί Unguja. Οι παλαιά συνοικία της πόλης, γνωστή ως «Λίθινη Πόλη», αντικατοπτρίζει το μίγμα των διαφορετικών επιρροών από τους λαούς που έζησαν εκεί και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η Ζανζιβάρη αποτέλεσε κέντρο δουλεμπορίου στην ανατολική Αφρική. Εκεί πουλήθηκαν σα σκλάβοι, χιλιάδες άνθρωποι που αιχμαλωτίστηκαν στην ανατολική και κεντρική Αφρική, για να χρησιμοποιηθούν ως φτηνά εργατικά χέρια στις τεράστιες φυτείες των νησιών του Ινδικού Ωκεανού που ανήκαν σε Ευρωπαίους αποικιοκράτες.

… μια εκδρομή μπαχαρικών, για να ξεναγηθείτε, στις φυτείες μπαχαρικών και να φάτε γεύμα που περιέχει μπαχαρικά. Μπορεί να πρόκειται για μια άκρως τουριστική επιλογή, όμως αξίζει τον κόπο.

Ο ντόπιος ξεναγός θα σας αφήσει να περιπλανηθείτε ανάμεσα στις φυτείες βανίλιας, λεμονόχορτου, κύμινου και κουρκούμης, να απολαύσετε το μοναδικό τους άρωμα και να «ταξιδέψετε» με τις αισθήσεις σας στην ιστορία μπαχαρικών του τόπου.

…μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό, όπως παλιά. Προτιμήστε μια απογευματινή εκδρομή, για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και να θαυμάσετε από μακριά την ιστορική ακτογραμμή της Λίθινης Πόλης, με τα φώτα από την ηπειρωτική περιοχή του Νταρ Ες Σαλαάμ να λαμπυρίζουν στο βάθος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s