Από τα ρόδα του George Delbard στο ρόδο της Lancôme

Το 1973, ο Georges Delbard, ένας από τους πιο διάσημους καλλιεργητές ρόδων στον κόσμο, πέρασε πολλούς μήνες σχεδιάζοντας μια πρωτοφανή ποικιλία από τα πιο φημισμένα λουλούδια.

This slideshow requires JavaScript.

Η δημιουργία μιας νέας ποικιλίας, είναι μια ντελικάτη τέχνη, καθώς στόχος είναι καθώς θα συνδυαστούν δύο υπέροχες ποικιλίες να προκύψει μία νέα που θα κρατήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από την κάθε μία.

Κάθε ένα από τα τριαντάφυλλα “γονείς” θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στη διαδικασία υβριδισμού και αυτός ο ρόλος θα καθορίσει τα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο λουλούδι.

Εκατοντάδες προσπάθειες χρειάζονται για να επιτευχθεί ο επιθυμητός συνδυασμός όπως τον έχει φανταστεί ο δημιουργός του.

Γεννημένο από την ευφυέστατη αλχημεία ανάμεσα στο κόκκινο και το μωβ τριαντάφυλλο, το νέο λουλούδι που δημιουργήθηκε από τον Georges Delbard για τη Lancôme, έχει ένα σπάνιο βαθύ φούξια χρώμα.

Πιο δυνατό και πιο γενναιόδωρο, το νέο τριαντάφυλλο επιδεικνύει εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής, με τα πυκνά και λεία πέταλά του και το πολύ μακρύ μπουμπούκι του, που του χαρίζουν μια μοναδικά λεπτή σιλουέτα.

Έχει κληρονομήσει τη δύναμή του από το τριαντάφυλλο Chèn, που είναι γνωστό για την ελαστικότητά του.

Delbard-Henri-ArnaudSecond and Third Generation father and son Henri and Arnaud Delbard

Πρόκειται για ένα ντελικάτο αλλά ταυτόχρονα δυνατό τριαντάφυλλο με ξεχωριστή προσωπικότητα και αξέχαστη απόχρωση, που καλλιεργείται ακόμα μετά από 40 χρόνια από τον Arnaud Delbard, τον εγγονό του δημιουργού του.

Μια φορά το χρόνο, αναδύεται από το χώμα στο οποίο γεννήθηκε, στο χωριό Malicorne, της Allier στην γαλλική επαρχία της Βουρβόνης.

Η ετήσια παραγωγή είναι περιορισμένη σε μερικές χιλιάδες άνθη.

54861547ab07ef1951b8ada71f036f9c_L

Σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας του, που συνδέεται απόλυτα με την ομορφιά, το 2012 τα ερευνητικά Εργαστήρια της Lancôme ενδιαφέρθηκαν για την εκπληκτική ζωτικότητα του τριαντάφυλλου και πέτυχαν την εκχύλιση ενός φυσικού κυττάρου – του πιο αγνού και δυνατού κυττάρου κάθε οργανισμού.

Ένα επιπλέον κατόρθωμα της επιστήμης ήταν η αναπαραγωγή αυτών των κυττάρων, διατηρώντας παράλληλα, όλη τους την φρεσκάδα και τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες.

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου ενεργού συστατικού που με τη σειρά του οδήγησε στη γέννηση του πιο πολυτελούς προϊόντος στη σειρά Absolue, της κρέμας Absolue L’Extrait.

55--14-thumb-large
Γονιμοποίηση με πινέλο. Ένα τριαντάφυλλο επικονιάζει μια γεωπόνος στις απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες του φυτωρίου Delbard στο Malicorne της κεντρικής Γαλλίας.
Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα υβριδικό τριαντάφυλλο σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και του παραγωγού, όπως το Only Lyon που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδων στην πόλη.AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

One comment on “Από τα ρόδα του George Delbard στο ρόδο της Lancôme

  1. Λατρεύω τα τριαντάφυλλα…βέβαια ειναι (σε γλάστρες) απο τα πιο δύσκολα λουλούδια, πρεπει να τα φροντίζεις συνέχεια, αλλα η ομορφιά της αγάπης που σου ανταποδίδουν, τεράστια!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s