14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Με 56 συμμετοχές στην κατηγορία Sporting και 43 στην κατηγορία Regularity ξεκινά στις 28 Μαΐου το 14ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις.

688_27ce0615f79b31370d9c1cac94e58a8b
Ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη 28 Μαΐου με την καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Εν συνεχεία, τα πληρώματα της κατηγορίας Sporting θα κατευθυνθούν σε γνωστές «ειδικές» διαδρομές της Αττικής. Την Παρασκευή, οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν  από αγαπημένες ασφάλτινες ειδικές της Κορινθίας και της Αττικής.

Έπειτα, τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στη βάση τους, προκειμένου το βράδυ της ίδιας μέρας να μετατραπούν σε χωμάτινα, ενόψει του τρίτου σκέλους του αγώνα.

Η τρίτη, χωμάτινη ημέρα, διέρχεται από ακροπολικές διαδρομές των τελευταίων ετών, πέριξ της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την απονομή των επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σε παράλληλη διαδρομή κινείται τις δύο πρώτες ημέρες και η κατηγορία Regularity, ενώ την τρίτη ημέρα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου, σε διαδρομές κοντά στην Αττική.

Ο αγώνας αποτελεί τον έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, προσμετρώντας παράλληλα και στον αντίστοιχο Ελληνικό θεσμό. Ταυτόχρονα είναι και ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Επάθλου Regularity.

Αυτοκίνητα θρύλοι στο 12ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Σε μια απογευματινή βολτούλα με την κόρη μου στο Θησείο πέσαμε πάνω στον τερματισμό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2013….  μοιραζόμαστε μαζί σας τους νικητές που προλάβαμε να δούμε…..

https://tadeefi.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s