“Ξεκλειδώνουν” τα λουκέτα της αγάπης στο Παρίσι

Τα εκατοντάδες χιλιάδες «λουκέτα της αγάπης» που κρέμονται από την περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα «Pont des Arts» θα αφαιρούν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού, καθώς ο πολύς ρομαντισμός αποδείχθηκε… “βαρύς”.

pont-des-arts-slide_273061_1947109_free-800x533Η «Pont des Arts» έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για τα «», με τα ερωτευμένα ζευγάρια να τα τοποθετούν σε διάφορα σημεία της γέφυρας, πριν πετάξουν το κλειδί στα νερά του ποταμού «σφραγίζοντας» την αγάπη τους.
Ωστόσο, πέρυσι μέρος τη κιγκλιδώματος της γέφυρας κατέρρευσε υπό το βάρος του μετάλλου, το οποίο ξεπερνά πλέον τους 45 τόνους.

«Θα αφαιρέσουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο λουκέτα, δηλαδή 45 τόνους», εξήγησε ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού Μπρουνό Ζουλιάρ.

Σε πρώτη φάση η δημαρχία θα αντικαταστήσει το κιγκλίδωμα και τις ξύλινες επιφάνειες με «έργα πολλών καλλιτεχνών» και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει από το φθινόπωρο «βιτρό», διευκρίνισε.

Πάντως, οι τουρίστες μάλλον διαφωνούν με την απόφαση των αρχών της «Πόλης του Φωτός», εκτιμώντας ότι το να βάζεις λουκέτο για να σφραγίσεις την αγάπη σου πάνω στη συγκεκριμένη γέφυρα έχει ξεχωριστή σημασία για όποιον επισκέπτεται το Παρίσι.

http://www.7imeres.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s