Πτήση wingsuit πάνω από ενεργό ηφαίστειο!

Δεν έχεις δει “smokejumping” όπως αυτό – τσέκαρε την πτήση πάνω από το όρος Bromo της Ινδονησίας.

“Δεν μπορείς να νιώσεις την θερμότητα”, λέει ο Marco Waltenspiel. “Αλλά μπορείς να μυρίσεις το θειάφι”. Ακόμα και έτσι, αυτό το clip είναι ένα από τα πιο τρελά skydive και wingsuit video αυτής της χρονιάς, καθώς η ομάδα Red Bull Skydive πηδά πάνω από το όρος Bromo, ένα ενεργό ηφαίστειο έξω από την Τζακάρτα της Ινδονησίας.

“Το ηφαίστειο είναι σαν μια πυραμίδα που βγάζει καπνούς”, συνεχίζει ο Waltenspiel. “Ήταν η

πρώτη φορά που το έβλεπα αυτό”. Εν μέσω βραδινών και πρωϊνών πτήσεων, με καθυστερήσεις λόγω βροχών εξαιτίας της εξαιρετικά βροχερής εποχής στην Ινδονησία, το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αλλά άξιζε τον κόπο.

Ο Waltenspiel και οι άλλοι Red Bull Skydivers, Goerg Lettner, Dominic Roithmair, και Marco Fürst  -οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 16.000 θεαματικά άλματα- πήδηξαν από το ελικόπτερο από τα 4.000 μέτρα για μία εντυπωσιακή πτήση μέχρι το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται στα 2.200 μέτρα πάνω από την Τζακάρτα.

Καπνοί σε όλη τη διαδρομή προς τα κάτω…

Ο Marco Waltenspiel, ο Marco Fuest και ο Georg Lettner πανηγυρίζουν μετά από την πτήση τους πάνω από το Mt Bromo της Ινδονησίας
Καπνός στην κορυφή του βουνού© Sergey Shakuto/Red Bull Content Pool

Φυσικά, υπάρχει και η σημαία της Ινδονησίας, που η ομάδα πήρε μαζί της στην πτήση και δεν ήταν μικρή, ήταν διαστάσεων 10×15μ. Το να την ανοίξουν όμως δεν ήταν πρόβλημα για την άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του Red Bull Skydive, η οποία γρήγορα ξεκίνησε να πετά σε αντίθετες κατευθύνσεις για να εκτείνει τη σημαία της Ινδονησίας πάνω από τον ουρανό.

Κόκκινο, άσπρο και πράσινο

Ο Dominic Roithmair και ο Marco Fürst του Red Bull Skydive Team στο Mt. Bromo της Ινδονησίας.
Ο Dominic Roithmair και ο Marco Fürst εν δράσει© Sergey Shakuto/Red Bull Content Pool

Οι μεγαλύτερες τεχνικές προκλήσεις; Λεπτός αέρας -οι αθλητές σπάνια  πετούν τα wingsuits στα 4.000μ. και η χαμηλότερη πίεση αέρα, τους καθιστά να αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο- και περιορισμένος χώρος.

Ο φωτογράφος Wolfgang Lienbacher δήλωσε: “Δεν είχαμε αρκετό ύψος και χρόνο στον αέρα για να δουλέψουμε. Το ηφαίστειο βρίσκεται μόλις στα 2.200μ. και επιτρεπόταν να βρεθούμε με το ελικόπτερο λίγο πιο πάνω από τα 4.000μ”.

Ένας καλός τρόπος για να κυματίζει η σημαία σου 

Ο Roithmair και ο Fürst του Red Bull Skydive Team σε συγχρονισμό στο Mt. Bromo στην Ινδονησία
Ο Roithmair και ο Fürst σε απόλυτο συγχρονισμό© Sergey Shakuto/Red Bull Content Pool

Ενώ το όρος Bromo δεν είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο –αν και είναι γειτονικό του όρους Merapi, επίσης γνωστό και ως “το βουνό της φωτιάς”-, έχει δείξει σημάδια της ηφαιστειακής του δραστηριότητας.

Ηφαιστειακές δονήσεις στη βάση του, τον Νοέμβριο του 2010, προκάλεσαν την εκκένωση, και σε λιγότερο από τρεις μέρες διασκορπίστηκε τέφρα στον αέρα, δημιουργώντας ένα σύννεφο καπνού 700μ. στον ουρανό.

http://www.redbull.com/gr/

2 comments on “Πτήση wingsuit πάνω από ενεργό ηφαίστειο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s