Θανάσης Άνθιμος – Κέλευση

imagesizer

Φτιάχτ’ ένα φράγμα με τις καρδιές σας…

να μην περάσει ο όλεθρος!

2 comments on “Θανάσης Άνθιμος – Κέλευση

 1. Ο Θανάσης Μιαούλης { Άνθιμος} υπήρξε απόγονος του Μιαούλη του Πυρπολητή κι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ποιητές. Γνωρίστηκε με όλους τους μεγάλους του καιρού του και άφησε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το αιρετικό και ανατρεπτικό έργο του. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αποφάσισε να τα ζήσει στο Γηροκομείο του Μοσχάτου, εγκαταλείποντας εκουσίως τη θαλπωρή της οικογενείας του, με μοναδικό σκοπό να προετοιμάσει το θάνατό του. Από καιρό τυφλός, ένιωθε τα περιγράμματα της ψυχής του να εικονογραφούνται στη σκέψη του με τη μορφή μιας Γυναίκας.
  Και αυτή η Γυναίκα ήρθε μια μέρα εντελώς αναπάντεχα στη ζωή του!
  Τον φίλησε στο μάγουλο κι αυτός της ψιθύρισε στ΄ αυτί: «Σε περίμενα».
  Ήταν η Αιμιλία Κωστοπούλου που έμελλε να γίνει η μεγάλη Αγάπη του Άνθιμου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο αναρχικός ποιητής, δεν έπαψε να της στέλνει με τη βοήθεια του συγκατοίκου του, επιστολές αγάπης αλλά και προβληματισμού, πάνω στα κοινά που ανέκαθεν παρακολουθούσε και τον ενδιέφεραν. Σε μία από αυτές, της ζητούσε όταν πεθάνει, να εκδοθούν σε βιβλίο όλες οι επιστολές του που είχαν παραλήπτη εκείνη, με τίτλο: «Γράμματα στην Αιμιλία». Όριζε ως υπεύθυνο της έκδοσης, τον φίλο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο. Μετά το θάνατό του η επιθυμία του πραγματώθηκε και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης – Διάττων».

  Liked by 1 person

 2. Είχα την χαρα και την τυχη να τον γνωρισω πριν πολλά χρόνια στην στα εφηβικά μου χρόνια μέσω κοινού μας φίλου.Μου είχε χαρίσει με αφιέρωση το ποιητικό του πόνημα με τον τίτλο ”ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ” που διατηρώ ακόμη με θρησκευτική ευλάβεια.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s