2ο Φεστιβάλ Μαστίχας στη Χίο

Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο θα διαρκέσουν οι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που οργανώνονται στη Χίο, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Μαστίχας.

This slideshow requires JavaScript.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει την ιδιαίτερη πολιτισμική φυσιογνωμία του νησιού της μαστίχας, μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις και γεγονότα που απλώνονται τόσο στην πόλη της Χίου, όσο και στα μοναδικά Μαστιχοχώρια.Μια σειρά από εκθέσεις φωτογραφίας, με θέμα «Το ταξίδι» φιλοξενούνται στην Δημοτική

Πινακοθήκη, αλλά και σε αρχοντικά του νησιού και σε εναλλακτικούς εκθεσιακούς χώρους. Οι εκθέσεις του «Φωτογραφικού φεστιβάλ Χίου 2015» πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές βραδιές και παραδοσιακές γιορτές σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στα χωριά της μαστίχας, που συνδέονται με μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Το 2ο φεστιβάλ Μαστίχας, σε συνεργασία με το φεστιβάλ «Αξάνεμος-Γιώργος Πειραντάκος», συνδιοργανώνουν την καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή συναυλία της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στο ειδυλλιακό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου στον Εμπορειό.

Κινηματογραφικές προβολές με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάσεις τοπικών γεύσεων και προϊόντων, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις που αναδεικνύουν την τοπική παράδοση και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, αλλά και τα μοναδικά χωριά του, συνδυάζονται σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα.

http://www.briefingnews.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s