Ραντεβού με τις… πυγολαμπίδες στο Πάικο!

Το πρώτο διήμερο λαμβάνει χώρα τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ενώ το δεύτερο είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου.Φέτος οι οργανωτές συνδυάζουν τις μαγικές πυγολαμπίδες (τα μικροσκοπικά έντομα -κολεόπτερα- που παράγουν φως από μόνα τους) με τον καρπό του κάστανου, όχι τυχαία, αφού

στο βουνό Πάικο βρίσκεται το μεγαλύτερο καστανόδασος της Ελλάδας.

Φιλοδοξούν δε το διήμερο πρόγραμμά τους να αποτελέσει μια ανάσα για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση, μέσα στο ανόθευτο φυσικό περιβάλλον του βουνού.

Το πρόγραμμα -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Διαμονή στον ξενώνα με πλούσιο σπιτικό πρωινό. / Βόλτα στη φύση για γνωριμία με το κάστανο στον επισκέψιμο καστανεώνα και σπιτικό μπουφέ στο βουνό. / Πικνίκ στα ποτάμια της Γουμένισσας. / Μαγική βραδιά με πυγολαμπίδες. / Πεζοπορία στο φαράγγι του Στραβοποτάμου. / Τοξοβολία για όσους ενηλίκους νιώθουν παιδιά.

> Τιμή ανά οικογένεια: 135 ευρώ. Για ζευγάρια χωρίς παιδιά: 115 ευρώ. Για όσους (κατοίκους γειτονικών περιοχών κ.ά.) δεν θέλουν να διανυκτερεύσουν μπορούν να πληρώσουν μόνο το κόστος της σαββατιάτικης ή/και κυριακάτικης δράσης.

Πληροφορίες και κρατήσεις: Τ/23430-41.302, 6979-112.663, www.dimosthenis.gr

http://www.kathimerini.gr/

2 comments on “Ραντεβού με τις… πυγολαμπίδες στο Πάικο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s