Τζαζ και τάνγκο στη Λίμνη Βουλιαγμένης

‘Ομορφες μουσικές βραδιές με γνωστούς καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν, τις επόμενες ημέρες, στο γοητευτικό φυσικό τοπίο της Λίμνης της Βουλιαγμένης, προσφέροντας στο κοινό μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία.

Μίμης Πλέσσας και Κώστας Χατζής θα εμφανιστούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μίμης Πλέσσας και Κώστας Χατζής θα εμφανιστούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Η αυλαία θα ανοίξει στις 17 Ιουνίου με τη συναυλία που θα δώσει η Αλέκα Κανελλίδου. Η ερμηνεύτρια θα ξεναγήσει τους ακροατές της σε διαφορετικούς μελωδικούς δρόμους, από το ελληνικό τραγούδι μέχρι την τζαζ.

Η ιδιαίτερη φωνή της, εξάλλου, της επιτρέπει να κάνει τέτοιου είδους μουσικές ακροβασίες. Το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει τραγούδια σημαντικών συνθετών όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Χατζηνάσιος, ο Τόκας, ο Μαχαιρίτσας κ.ά. αλλά και επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο.

Τη σκυτάλη θα πάρει, στις 18 Ιουνίου, ο Στέφανος Κορκολής. Ο δεξιοτέχνης σολίστ του πιάνου και συνθέτης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Φάσμα – Ασμάτων», το οποίο στηρίζεται σε τραγούδια που έχουν ως βάση την έννοια του έρωτα.

«Αιώνια ιστορία»

Ο ίδιος ο Στέφανος Κορκολής περιγράφει, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τη μουσική του παράσταση:

«Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου που αφορά ανθρώπων έργα. Κάθε φορά που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους κι αρχίζει να χορεύει ένα libertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά ?ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε? και όπως αρχίζουν τα παραμύθια ?ήτανε μια φορά…? να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη».

Στις 24 Ιουνίου ο Μίμης Πλέσσας θα συναντήσει τον Δάκη στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Ο συνθέτης και ο τραγουδιστής θα θυμηθούν αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν και θα αναβιώσουν χρυσές μουσικές στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Τζαζ και τάνγκο σε μαγευτικό τοπίο

Μία μέρα μετά, στις 25 του μήνα, ο Κώστας Χατζής με την κιθάρα του θα ταξιδέψει το κοινό του σε τόπους όπου «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει».

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες κυμαίνονται μεταξύ 10 και 25 ευρώ. Προπώληση γίνεται στα καταστήματα Public, Ιανός, Παπασωτηρίου και Media Markt.

Αναστασία Κουκά

http://www.ethnos.gr/

2 comments on “Τζαζ και τάνγκο στη Λίμνη Βουλιαγμένης

    • Η λίμνη το βράδυ είναι πανέμορφη!!!!

      Είχα βρεθεί σε μια παράσταση και μαγεύτηκα !!!!!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s