«Απήδαλος ναύς» στο νησί των Φαιάκων – Corfu Classic Yacht Race 2015

Στους ομηρικούς χρόνους, η Κέρκυρα ήταν φημισμένη για τις ναυτικές δεξιότητες των ανθρώπων της. Ενδεικτικό το σήμα της που είναι η «Απήδαλος ναύς», δηλαδή «πλοίο χωρίς πηδάλιο» που καθοδηγείται από το πανί και το κουπί.

This slideshow requires JavaScript.

Όχι τυχαία λοιπόν, το νησί των Φαιάκων επελέγη για να φιλοξενήσει τον αγώνα Κλασικών Σκαφών, το Corfu Classic Yacht Race (CCYR).

Η επιτυχία των φετινών αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 7 Ιουνίου, αποτελεί και επιστέγασμα της προσπάθειας που ξεκίνησε πέρυσι, καθιερώνοντας το θεσμό ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στα αθλητικά δρώμενα του Ιονίου και της Αδριατικής.

Το Corfu Classic Yacht Race (CCYR) 2015, αποτελεί παράλληλα και εναρκτήριο λάκτισμα για ένα

από τα πιο σημαντικά καλοκαίρια της Ελλάδας, αφού είναι η αφετηρία για το 1ο Σιρκουί Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών (Hellenic Classic & Traditional Boat Circuit).

Έτσι μετά το CCYR 2015, ξεκίνησε ήδη ένας ομαδικός πλους με σκοπό την ανακάλυψη των τουριστικών και πολιτιστικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας και με προορισμό την πολυαναμενόμενη Spetses Classic Yacht Regata, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου.

Τα σκάφη θα ολοκληρώσουν τη σειρά των αγώνων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, στην οποία θα συναντηθούν μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου.

Απαράμιλλης ομορφιάς σκάφη, από την κατηγορία των «Κλασικών Σκαφών» (Spirit of Tradition), των «Σκαφών Ανοιχτού Τύπου» και της κατηγορίας «Λατίνια», ταξίδεψαν από τη Νορβηγία, την Αγγλία, την Ιταλία και φυσικά τη χώρα μας, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στις εντυπωσιακές ιστιοδρομίες, με φόντο το Παλιό Φρούριο και υπό τη θέα του Marbella Corfu Hotel, που ανέλαβε μεταξύ άλλων τη φιλοξενία και τη μεταφορά των προσκελημένων.

Μεταξύ των θρυλικών σκαφών που συμμετείχαν ήταν το Gipsy Moth III, το 16μετρο Ketch με το οποίο ο Sir Francis Chichester έκανε μόνος του το 1966 το γύρο του κόσμου και το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των κλασικών σκαφών.

http://www.kathimerini.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s