Ο χορός των κεράτων – Αbbots Bromley Horn Dance

Το παλαιότερο και πιο αξιοπερίεργο φεστιβάλ είναι το Abbots Bromley Horn Dance, το οποίο έλαβε για πρώτη φορά χώρα το 1226 σε ένα μικρό χωριό του Staffordshire.

This slideshow requires JavaScript.

Εκείνη τη χρονιά δόθηκαν για πρώτη φορά στους κατοίκους του Needwood Forest δικαιώματα κυνηγιού. Μερικοί άνδρες αποφάσισαν να το γιορτάσουν παρελαύνοντας στην πόλη φορώντας κέρατα ταράνδου, ενώ ταυτόχρονα τραγουδούσαν και χόρευαν σαν παγανιστές σε ιεροτελεστία.

Όμως υπάρχει και κάτι μυστηριώδες στην ιστορία. Χάρη στο θαύμα της ραδιοχρονολόγησης άνθρακα, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα από τα ζεύγη κεράτων ήταν 950 χρόνων, δηλαδή μεγαλύτερο σε ηλικία από την τελετή.

Επειδή μάλιστα δεν υπήρχαν τάρανδοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζουν πως το κέρας το έφεραν οι Βίκινγκς από τη Σκανδιναβία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι οι χορευτές με τα κέρατα θυμίζουν τις φιγούρες που είναι ζωγραφισμένες στη φημισμένη παλαιολιθική σπηλιά του Lascaux στη Γαλλία, οι οποίες υπάρχουν εδώ και 17.000 χρόνια.

Ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς, ο χορός με τα κέρατα είναι είτε απλή χαζομάρα, είτε ένα μυστήριο που έχει τις ρίζες του στις απαρχές της ανθρωπότητας.

http://www.beautifulminds.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s