Το “ματωμένο ” φεγγάρι – Super Harvest Blood Moon

‘Ενα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα σπάνιο θέαμα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι έστρεψαν το βλέμμα τους στον ουρανό τα ξημερώματα της Δευτέρας, τη στιγμή που η Γη «έριχνε» κόκκινη σκιά στη Σελήνη.

Πρόκειται για το φαινόμενο της ολικής έκλειψης υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης τη στιγμή που αυτή θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη.

Το φαινόμενο προκύπτει από την πλήρη ευθυγράμμιση της Γης, της Σελήνης και του ‘Ηλιου για περισσότερο από μία ώρα και στη χώρα μας θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί.

junk_science_blood_moon_tw4031204442Η ολική έκλειψη της υπερπανσελήνου, που είναι γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι», κάνει το φεγγάρι να φαίνεται 14 φορές μεγαλύτερο και κατά 30% φωτεινότερο από ό,τι όταν βρίσκεται στο απόγειο, την πιο μακρινή δηλαδή απόσταση από τη Γη.

Το «θέαμα» εάν ο ουρανός είναι καθαρός, θα είναι ορατό από την βόρεια και νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, ορισμένες περιοχές της δυτικής Ασίας και του ανατολικού Ειρηνικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, η τελευταία φορά που είχαμε ολική έκλειψη υπερπανσελήνου ήταν πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ το ίδιο φαινόμενο δεν θα επαναληφθεί πριν από το 2033.

Δείτε εδώ το κατακόκκινο φεγγάρι σε άλλες πόλεις http://i100.independent.co.uk/article/these-are-the-most-breathtaking-pictures-of-the-blood-moon–WygRGJ90aLg

http://www.kathimerini.gr/832617/article/epikairothta/episthmh/orato-ta-3hmerwmata-to-matwmeno-feggari

http://www.vocativ.com/news/234640/blood-moon-apocalypse/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s