Όπου φυσάει ο άνεμος πάω

Απίστευτη η θάλασσα χθες στην Βάρκιζα και στο Καβούρι, αλλού έκαναν μπάνιο, αλλού γέμισε η θάλασσα επίδοξους surfers, σανίδες, πολύχρωμους αετούς από ένα νέο  άθλημα το kite skiing !

 

This slideshow requires JavaScript.

«Οι πρώτες εικόνες σανιδοκωπηλασίας έρχονται στο τέλος του 19ου αιώνα από τους ιθαγενείς στη Χαβάη, στη Νότια Αφρική και

από τους Περουβιανούς ψαράδες, με μακρύ κοντάρι από μπαμπού όρθιοι στη σανίδα τους, σερφάρουν στα κύματα! Πουθενά δεν έχει επισημοποιηθεί ως άθλημα αλλά, έστω και με ανεπίσημη μορφή, γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως στο Μεξικό!

Αρχική είναι η όρθια θέση. Αν πέσεις, δικαιούσαι να σηκωθείς και να συνεχίσεις. Αν βρεθείς γονατιστός, επιτρέπεται να κωπηλατήσεις μόνο για λίγη ώρα… Μέχρι να σηκωθείς όρθιος, όχι περισσότερο!

 

Απαιτητικό, δύσκολο και καμιά φορά επικίνδυνο, το Kitesurf απαιτεί σειρά μαθημάτων για να μπορέσει κανείς να «πετάξει» -βασικός σκοπός του σπορ- αλλά και να πλανάρει πάνω στο νερό. Καταρχήν περιλαμβάνει πολύπλοκο εξοπλισμό (αετός –δηλ. αλεξίπτωτο πλαγιάς, σανίδα –όμοια με αυτή του wakeboard, γάντζος –που συνδέει τον kitesurfer με τον αετό, κράνος, σωσίβιο), κατά δεύτερον απαιτεί συγκεκριμένες παραλίες και κατά τρίτον πολλά μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

http://www.in2life.gr/delight/hobbies/article/283674/surf-sthn-attikh-poy-poso-kai-pos.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s