Χριστούγεννα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

ASTRO 01

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, «ντύνεται» από τις 7 Δεκεμβρίου με τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του με μια σειρά από εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου! Συναρπαστικά ταξίδια από τα βάθη των ωκεανών ως τις εσχατιές του Σύμπαντος, και από το «κοντινό» παρελθόν ως το μακρινό μέλλον.

 «Το Άστρο των Χριστουγέννων»

Τι ήταν τελικά  το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών;

Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα; Κάνοντας ένα ταξίδι στους αιώνες που πέρασαν, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει τόσο ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα.

Mαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Hina

Ο φαντασμαγορικός κόσμος του βυθού ζωντανεύει στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τον «Μαγεμένο Ύφαλο-Kaluoka Ήina», μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση που είναι αφιερωμένη στους μικρότερούς μας φίλους, 5 ετών και άνω.

Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Η παράσταση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο απ’ τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Για παιδιά 10 και άνω και ενήλικες.

Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα

Μια μοναδική ευκαιρία «γνωριμίας» με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος, καθώς αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα. Για παιδιά 9 ετών και άνω και ενήλικες.

Κρυμμένο Σύμπαν

Ελάτε να φτάσουμε ως τα βάθη του διαστήματος με ένα ξεχωριστό  κινηματογραφικό μέσο. Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους  γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ήλιου. Για παιδιά 9 ετών και άνω και ενήλικες.

Κοράλλια και ύφαλοι

Μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, σε «νερά» που κρύβουν εικόνες απίστευτης ομορφιάς για να γνωρίσουμε τις σπάνιες υποθαλάσσιες φυσικές ομορφιές της Γης. Ελάτε ταυτόχρονα να βουτήξουμε, παρέα με διάσημους επιστήμονες, σε θάλασσες που ήδη κινδυνεύουν και σε οικοσυστήματα που προσπαθούν να μας θυμίσουν ότι: “Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας… Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”. Για παιδιά 9 ετών και άνω και ενήλικες.

azwto3

 Επιστήμη… στην καρδιά του χειμώνα!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, αλλά και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου και 2-7 Ιανουαρίου) η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί στη γιορτή του χειμώνα με πειράματα και μουσική!

Χιονονιφάδες, έλατα, μάλλινα ρούχα και μουσικοί πειραματισμοί συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες! Παράλληλα, γονείς με παιδιά από 8 έως 12 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία διαδρομή στο φως με ξεναγό τον Ισαάκ Νεύτωνα!

13:30 – 14:10 Επίδειξη πειραμάτων: «Τα μυστήρια του χειμώνα» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες). Η ομάδα των πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας αναζητεί τα χαρακτηριστικά του χειμώνα με τη βοήθεια της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας.

16:30 – 17:00 Διαδραστική Αφήγηση: «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες). Σε αυτήν τη διαδραστική αφήγηση αναζητήσουμε την μουσική και τα μαθηματικά στη φύση!

Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»

Φέτος τον χειμώνα η Διαδραστική Έκθεση χαρίζει στους μικρούς επισκέπτες της βιβλιαράκι αφιερωμένο στο φως. Με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε αυτό μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;».

Στην ειδικά σχεδιασμένη αυτή διαδρομή οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Σερ Ισαάκ Νεύτωνας!

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο 17564
Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τηλ. 2109469600, fax 2109417372, www.eugenfound.edu.gr , http://www.eef.edu.gr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s