Ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο θα αλλάξει

 

Πανοραμική θέα της γης από ύψος 30 χιλιομέτρων μέσα από την κάψουλα της World View Enterprises

world view enterprises space

«Ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο θα αλλάξει».

Με αυτό το σλόγκαν υποδέχεται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της η World View Enterprises, η αμερικανική εταιρεία που έχει σαν στόχο να σας ταξιδεύει στο… διάστημα!

Μια πολυτελή «κάψουλα», δεμένη σε ένα αερόστατο, που θα επιτρέπει σε ανθρώπους να ταξιδεύουν σε ύψος μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Σύμφωνα με την Τζέιν Πόιντερ, πρόεδρο της εταιρίας, η αίσθηση που θα αποκομίζουν όσοι διαθέτουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 75.000 δολαρίων (τόσο κοστολογείται το ταξίδι) θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που αποκόμισε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρντεν, ο μόνος άνθρωπος που πήδηξε στη Γη από τη… στρατόσφαιρα.

Η εταιρεία, που εδρεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, υπόσχεται ότι το ταξίδι στα… όρια του διαστήματος -που στην πραγματικότητα αρχίζει στα περίπου 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης- θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 ωρών. Η εκτόξευση θα γίνεται από την Αριζόνα.

potd-space_3575077k

The World View space capsule which is complete with Wi-Fi, a bar, a lavatory and a 360-degree view. The World View travel experience is more approachable than a brief, jolting rocket ride. Space tourism companies are employing designs including winged vehicles, vertical rockets with capsules and high-altitude balloons. While developers envision ultimately taking people to orbiting habitats, the moon or beyond, the immediate future involves short flights into or near the lowest reaches of space without going into orbit.Picture: AP

«Υπάρχουν αντίστοιχα μπαλόνια που έχουν πετάξει τόσο ψηλά αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε η πρόεδρος της World View Enterprises. «Από τεχνικής πλευράς, το εγχείρημα δείχνει απόλυτα λογικό».

Η θέα της Γης και το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αντιληφθούν το γεγονός ότι ο πλανήτης είναι στρογγυλός αποτελεί για την Πόιντερ το δυνατό «χαρτί» του όλου εγχειρήματος από επιχειρηματικής σκοπιάς.

«Υποσχόμαστε ότι δεν θα ανοίξουμε την πόρτα της κάψουλας για να σας πετάξουμε έξω», είπε αστειευόμενη…

http://www.fortunegreece.com/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s