Η αιμοδιψής πόρνη που έγινε βασίλισσα των πειρατών

Μπορεί όταν αναφερόμαστε στους πειρατές το μυαλό μας να σχηματίζει την εικόνα ενός στιβαρού άντρα, αλλά η πιο πετυχημένη πειρατής του κόσμου ενδέχεται να είναι μια γυναίκα

Η Ching Shih, γνωστή και ως Cheng I Sao, κατόρθωσε να ενσταλάξει τον φόβο στις καρδιές των εμπόρων σε όλη τη Θάλασσα της Κίνας στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η αδίστακτη και πανούργα πόρνη κατέληξε να διατάζει τον περίφημο “Red Flag Fleet” και να στέλνει εκατοντάδες άντρες στη μάχη.

Εργαζόταν ως πόρνη σε έναν από τους πλωτούς οίκους ανοχής του Canton όταν συνελήφθη από πειρατές στα 26 της χρόνια και της ζητήθηκε να παντρευτεί τον Cheng Ch’i που προερχόταν από διάσημη δυναστεία κλεφτών της θάλασσας.

Μετά τον γάμο τους ήταν εταίροι στο κρεβάτι αλλά και τις επιχειρήσεις και με τη βοήθειά της κατάφερε να συγκεντρώσει έναν από τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους στόλους στην Κίνα.

Έξι χρόνια αργότερα ο Cheng Ch’i πέθανε σε έναν τυφώνα και η Ching Shih ανέλαβε τον ρόλο του, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της οικογένειάς του.

Επέλεξε για δεξί της χέρι και εραστή τον 21χρονο Chang Pao.

Ήταν αυστηρή και απαιτούσε γραπτή αίτηση για όλες τις ενέργειες, ενώ είχε εκδώσει δικό της κώδικα νόμων που εφάρμοζε αυστηρά.

Τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν τη δυνατότητα να κλέψουν από το πλιάτσικο ή τους κατοίκους του χωριού και σε περίπτωση που το έκαναν κινδύνευαν με αποκεφαλισμό.

Ενώ άφηνε ελεύθερες τις άσχημες γυναίκες, κρατούσε τις όμορφες για παλλακίδες και συζύγους του πληρώματος, αλλά οι πειρατές έπρεπε να είναι πιστοί και όσοι τις βίαζαν ή τις χτυπούσαν καταδικάζονταν σε θάνατο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της αυτοκράτειρας Wu Zetian που κυβέρνησε την Κίνα από το 690 μέχρι το 705, η Ching Shih ήταν αδίστακτη.

Στόχος της ήταν το κέρδος και όποιος αψηφούσε τις διαταγές της ή επιχειρούσε να επιβάλλει το δικό του αποκεφαλίζονταν επί τόπου.

Ήταν επίσης διαβόητη για το ότι έκοβε τα αυτιά των εχθρών της ή εκείνων που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τον στόλο της που στο απόγειο της επιτυχίας της αριθμούσε 1.600 πλοία και έδινε διαταγές σε 70.000 άντρες και γυναίκες πειρατές, κατασκόπους και προμηθευτές.

Ο αυτοκράτορας Jiaqing μάταια προσπάθησε μάταια να βυθίσει τον στόλο της, σε σημείο που στρατολόγησε χωρίς επιτυχία πορτογαλικά, βρετανικά και ολλανδικά πλοία για βοήθεια.

Το 1810 τελικά συνθηκολόγησε και προσέφερε στην Ching Shih και τους οπαδούς της αμνηστία σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη του αιματηρού εργου τους.

Η χρονική στιγμή για εκείνη ήταν τέλεια, καθώς είχαν προκύψει εσωτερικές διαφορές για τα λάφυρα, ενώ οι γυναίκες είχαν αρχίσει να κατακερματίζουν την οργάνωση.

Συμφώνησαν να διαλύσει τον στόλο της και εκείνη να κερδίσει την ελευθερία και το δικαίωμα να κρατήσει τα λάφυρά τους, ενώ έλαβε και τον τίτλο ευγενείας “Lady by Imperial Decree”.

Αφού παντρεύτηκε τον 35χρονο Chang Pao, που εντάχθηκε στο κινεζικό ναυτικό ως καπετάνιος, συνταξιοδοτήθηκε στα 35 της χρόνια.

Η βασίλισσα των πειρατών έκανε ένα παιδί, άνοιξε ένα πορνείο και έζησε μια άνετη ζωή μέχρι τον θάνατό της στα 65 της χρόνια.

Πηγή: Ozy

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s