Βόλος Έναρξη 14ου Ανοιχτού Σπηλαιολογικού Σεμιναρίου

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας (Ε.Σ.Ε.Θ.) ο «Χείρων», ξεκινά και φέτος την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, τη διοργάνωση του 14ου Ετήσιου Ανοιχτού Σπηλαιολογικού σεμιναρίου.
Η Ε.Σ.Ε.Θ. ΧΕΙΡΩΝ διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάρια Σπηλαιολογίας με σκοπό την Εκπαίδευση νέων Σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα με τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη και καταγραφή, των σπηλαίων.
Ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει εξερευνήσει πάνω από 300 σπήλαια στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο από τα Σεμινάρια προκύπτει ομάδα

αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων. Φέτος διοργανώνεται το 13ο Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας, όπου έμπειροι Εκπαιδευτές θα καταρτίσουν σπηλαιολογικά τα νέα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα και τα πρακτικά μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο.

Θα περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας, Η διάρκεια του σεμιναρίου καθορίζεται στον ένα μήνα. Η έναρξη και πρώτη ενημέρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20:00-22:00 στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αχίλλειον» Βόλου.

Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για την φύση και τα σπήλαια. Με την λήξη του Σεμιναρίου θα δίνεται σχετική Βεβαίωση, Αυτοδύναμου Σπηλαιοεξερευνητή Α΄ Βαθμού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στα τηλέφωνα: 6973034810 και 6947196558.

πηγή: naturahellas.blogspot.gr/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s