Ράμπες κολύμβησης για ΑμεΑ σε 17 παραλίες της Αττικής

Με την τοποθέτηση 17 ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα εμπλουτίζονται αντίστοιχες παραλίες της Αττικής, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι υπάρχουσες 18, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

seatrac-656x410

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, την οποία εισηγήθηκε η αντιπεριφερειαρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου και ενεκρίθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προσβλέπει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ με ισότητα και αυτονομία σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολιστικές παραλίες – προσβάσιμος τουρισμός» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Περιφέρειας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει ουσιαστικά την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού.

 

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των προσβάσιμων παραλιών, προέκυψε από την «θετική ανταπόκριση των Ατόμων με Αναπηρία στις μέχρι τώρα 18 παραλίες στις οποίες λειτουργούν οι συγκεκριμένες διατάξεις».

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τους δήμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την διαφύλαξη των συστημάτων, πρόκειται να τοποθετηθούν 17 επιπλέον διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε οι ανήμποροι κινητικά συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Τέλος οι νέες διατάξεις πρόκειται να τοποθετηθούν στις παραλίες:

Κινέτας, Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Νέα Πέραμος, Σκάλα (Αγκίστρ), Αγ. Μαρίνα (Αίγινα), Καναλιού (Πόρος), Μεγαλοχωρίου -Βαθύ και Αγ. Νικολάου (Τροιζηνίας-Μεθάνων), Αγ. Πελαγίας (Κυθήρων), Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρκιζας, Πουνταζέζα (Λαυρεωτική), Πόρτο-Ράφτη, Αρτέμιδα, Αγ. Απόστολων (Ωρωπού).

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2208039/rampes-kolimvisis-gia-amea-se-17-paralies-tis-attikis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s