Αυτή η αποθήκη έχει 45000 Συρτάρια- Μόλις δείτε ΤΙ περιέχουν, θα μείνετε Άφωνοι!

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria

Το να πούμε ότι Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον είναι μεγάλο, είναι υποτίμηση. Το μουσείο, που έχει δωρεάν είσοδο, φιλοξενείται σε ένα κτήριο συνολικής έκτασης 402.336 τετραγωνικών μέτρων! Αν αυτό δεν σας εντυπωσίασε, τότε ο χώρος που είναι προσβάσιμος στο κοινό έχει την έκταση των 106.680 τετραγωνικών μέτρων.

Τι λοιπόν περιλαμβάνεται στον υπόλοιπο τεράστιο χώρο; Προφανώς υπάρχουν γραφεία και ερευνητικά κέντρα, αλλά ένα μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στην συλλογή δειγμάτων και αντικειμένων. Το μουσείο έχει υπολογίσει ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 127 εκατομμύρια δείγματα στα 106 του χρόνια λειτουργίας.

Ενώ αυτά τα αντικείμενα δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό, υπάρχει τρόπος να ρίξουμε μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια, χάρη σε έναν άντρα. Ο Roy «Chip» Clark έχει περάσει τα τελευταία 17 χρόνια ως ο υπεύθυνος φωτογράφος του μουσείου. Η δουλειά του είναι να καταγράφει τα αντικείμενα στην αποθήκη και τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την συντήρησή και την οργάνωσή τους. Έτσι χωρίς άλλες περιττές αναφορές, ρίξτε μια ματιά τα θαύματα που κρύβονται στο μουσείο φυσικής ιστορίας Smithsonian.

Η συλλογή με τα έντομα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Μπορεί να μην κατέχει την πρώτη θέση, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακή, έχοντας 35 εκατομμύρια δείγματα από 300.000 είδη. Αυτό καλύπτει το 60% των οικογενειών εντόμων σε όλο τον κόσμο.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 1

Όσον αφορά τα θηλαστικά, η συλλογή περιλαμβάνει σχεδόν 590.000 ζώα.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 2

Τα θαλάσσια θηλαστικά κρύβονται επίσης στις αποθήκες. Εκατοντάδες σκελετοί φαλαινών υπάρχουν στην αποθήκη αποκλειστικά για τις φάλαινες.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 3

Στα βάθη του τμήματος σπονδυλωτής ζωολογίας καταλαμβάνει η τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πτηνών του κόσμου, με πάνω από 640.000 δείγματα.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 4

Αν πάτε στο τμήμα ασπόνδυλων, μπορείτε να βρείτε πάνω από 35 εκατομμύρια δείγματα, που αν διαταχθούν το ένα δίπλα στο άλλο θα καταλαμβάνουν 15 μίλια.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 5

Μόλις αφήσετε πίσω σας το ζωικό τμήμα, μπορείτε να δείτε την συλλογή του μουσείου με πετρώματα και πολύτιμους λίθους, που συνολικά φτάνουν τα 360.000. Πολλά από αυτά τα απίστευτα πετρώματα στέλνονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, ή δανείζονται σε επιστήμονες για έρευνα.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 6

Πίσω στα ζώα, αυτή η συλλογή με ψάρια χρονολογείται από το άνοιγμα του μουσείου, στα μέσα του 1800.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 7

Ανθρώπινα αντικείμενα έχουν επίσης θέση σε αυτή την συλλογή.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 8

Το τμήμα ανθρωπολογίας έχει πολλές προεκτάσεις για τα αντικείμενα που προέρχονται από τον άνθρωπο.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 9

Σε αυτή την τεράστια αποθήκη δε θα μπορούσαν να λείπουν τα φυτά. Όπως η συλλογή των ψαριών, η συλλογή ξηρών βοτάνων ξεκίνησε να παίρνει μορφή από την ίδρυση του μουσείου. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια είδη φυτικής ζωής, στα οποία υπάρχει πρόσβαση σε διαδικτυακή βάση δεδομένων.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 10

Η συλλογή παλαιοβιολογίας του μουσείου καλύπτει 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής στην Γη, έχοντας απολιθώματα 40 εκατομμυρίων ετών, συμπεριλαμβανομένων 1.500 δεινοσαύρων.

Afth h apothhkh exei 45000 Syrtaria 11

Credit: wimp.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s