Ένιο Μορικόνε: 60 χρόνια μουσικής πορείας σε έναν δίσκο

 

Ο 87χρονος συνθέτης, ο οποίος μας έχει χαρίσει αξέχαστες κινηματογραφικές μουσικές, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα τιμήθηκε και με Όσκαρ για τη μουσική που έγραψε για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Οι μισητοί οχτώ» γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια του στο χώρο, με ένα νέο άλμπουμ.

Έχει τίτλο «Μορικόνε 60» και περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, με την Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας, με την οποία έχει συνεργαστεί πολλές φορές. Τι είναι αυτό το νέο άλμπουμ;

«Αποτελείται από μουσική για ταινίες. Έχω δώσει πολλές συναυλίες με κινηματογραφικές μουσικές. Μια τέτοια συναυλία έχει μαγνητοσκοπηθεί. Είχε και εξαιρετικό ήχο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα κομμάτια είναι πολύ σημαντικά. Η ορχήστρα έπαιξε πολύ καλά, άρα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η δισκογραφική εταιρία που κυκλοφορεί το δίσκο είναι η Decca, άρα όλα είναι τέλεια» τονίζει ο Μορικόνε.

Πριν λίγο καιρό, ο ιταλός συνθέτης απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ. Και το Όσκαρ ήταν κάτι που περίμενε χρόνια:

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα το Όσκαρ. Το σημαντικό είναι όμως να μην το σκέφτεσαι. Όταν δουλεύεις, πρέπει απλά να σε απασχολεί το να κάνεις καλά τη δουλειά σου και όχι το Όσκαρ, η Αργυρή Κορδέλα ή ο Δαβίδ του Ντονατέλο».

Ο Μορικόνε έχει συνθέσει περισσότερες από 500 μουσικές συνθέσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και 100 περίπου άλλα μουσικά έργα.

Ο νέος δίσκος του θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που θα κλείσει τα 88. Αυτή την εποχή, ο Μορικόνε πραγματοποιεί παγκόσμια περιοδεία, με αφορμή τα 60 χρόνια μουσικής πορείας του. Στις συναυλίες του συμμετέχουν 200 μουσικοί και τραγουδιστές.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s