ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Αόρατος

Είμαι Αόρατος, Μοιραίος Μισθοφόρος
Και Το Ταμείο Του Συντάγματος Κρατώ
Πληρώνω Πάντα Τους Μισθούς Να Μην Καώ
Μες Στους Γκρεμούς Ερώτων Πια Σημαιοφόρος

 

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε ένας δίσκος που ο τίτλος του θα μπορούσε πολύ ωραία να χαρακτηρίζει και τη μέχρι τότε παρουσία του δημιουργού του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το «Αόρατος» περιλαμβάνει μόλις επτά τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, που τη μουσική τους υπογράφει ο όχι μόνο πρωτοεμφανιζόμενος αλλά και ο εντελώς άγνωστος μέχρι τότε συνθέτης Περικλής Κανάρης. Αν και είναι επίσης ερμηνευτής, εμπιστεύθηκε τις φωνές

 

αρκετών και σημαντικών άλλων, των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Μακεδόνα, Ρίτας Αντωνοπούλου, Λαμπρινής Καρακώστα και Γιώργου Καλούδη.

 

Αξιοσημείωτη όμως είναι σίγουρα και η εξαιρετικά σπάνια για ελληνικό δίσκο παρουσία μιας σειράς διακεκριμένων ξένων μουσικών, των Neil Dorfsman, John Benitez και Shane Shanahan αλλά και του πιο γνωστού στη χώρα μας Αρμενιοαμερικανού συνθέτη και δεξιοτέχνη στο ούτι Ara Dinkjian.

 

Το σημαντικότερο όμως -και αυτό που τελικά περισσότερο αιτιολογεί, παρά δικαιολογείται από τα προηγούμενα- είναι ότι το «Αόρατος» είναι ένα ντεμπούτο που σου αφήνει την αίσθηση του άρτιου και ολοκληρωμένου, αλλά ταυτόχρονα σου επιτρέπει και να διακρίνεις τη μελέτη και την προσοχή οι οποίες έχουν επενδυθεί (συνθετικά, ενορχηστρωτικά αλλά ακόμα και εκτελεστικά) σε κάθε τραγούδι, αντιμετωπίζοντάς το σαν αυτοδύναμο και ισότιμο τμήμα ενός θαυμάσιου συνόλου.

http://www.avgi.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s