Βραδιές αστρονομίας και μουσικής στο Αστεροσκοπείο

 photo credits Μάριος Παπανικολάου
photo credits Μάριος Παπανικολάου

Ανοιχτό για βραδινές επισκέψεις και ξεναγήσεις θα είναι φέτος το καλοκαίρι το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, ενώ οι επισκέπτες του θα μπορούν να παρακολουθήσουν και μουσικές εκδηλώσεις-έκπληξη.

 

Σύμφωνα με το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Θησείο, το Κέντρο –δηλαδή, το παλιό Αστεροσκοπείο στον ειδυλλιακό Λόφο Νυμφών-, θα είναι ανοιχτό για βραδινές επισκέψεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο (με μια παύση 7-18 Αυγούστου ).

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν στις 8 μ.μ. και κάθε μισή ώρα ως τις 9.30. Επίσης, η πρωινή ξενάγηση στο μουσείο θα ξεκινά στις 11π.μ., κάθε πρωί, από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Μια απρόβλεπτη συνάντηση της αστρονομίας με τη μουσική περιμένει τους επισκέπτες του Αστεροσκοπείου την Παρασκευή 24/6. Τραγούδια Ελλήνων συνθετών, εμπνευσμένα από τον ουρανό, θα ερμηνευθούν από τον Βασίλη Λέκκα και την Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, με τον Σάκη Κοτονικόλα να τους συνοδεύει στο πιάνο.

 

Η ιδιαίτερη αυτή βραδιά, με τίτλο «Τραγούδια για τον ουρανό», θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτιρίου Σίνα, στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο.

 

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας, για να παρατηρήσουν οι επισκέπτες τα ουράνια αντικείμενα, στα οποία με την μουσική είχαν νοερά ταξιδέψει νωρίτερα (είσοδος: 10€ ).

 

Πληροφορίες – προπώληση: 2103490036, 2103490054, 2103490055.

 

https://www.facebook.com/visitorcenters

 

http://www.athinorama.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s