«Νέλσον Μαντέλα: Ο αγώνας είναι η ζωή μου»

H Ημέρα «Νέλσον Μαντέλα»

Η ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα» το 2010. Ο εορτασμός αυτής της παγκόσμιας ημέρας αναγνωρίζει τη δέσμευση που είχε ο πρώην Προέδρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επίλυση των διαφορών και τη συμφιλίωση.

Είναι περισσότερο από μια γιορτή για τη ζωή και τη κληρονομιά που άφησε ο Madiba. Πρόκειται για μια πρόσκληση στην επόμενη γενιά να αναλάβει το βάρος της ηγεσίας του αγώνα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, όταν είπε ότι «είναι στα χέρια σας τώρα».

Ένα παγκόσμιο κίνημα για θετική αλλαγή ξεκινά με μικρές δράσεις. Καθώς ο κάθε άνθρωπος δρα, τροφοδοτεί την ορμή προς την θετική αλλαγή, την ευαισθητοποίηση και την εξάπλωση των αξιών του Νέλσον Μαντέλα – την καταπολέμηση της αδικίας, τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και την συμφιλίωση.

Στις 18 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι άνθρωποι προτρέπονται να εργαστούν εθελοντικά τουλάχιστον για 67 λεπτά από το χρόνο τους για το καλό της κοινωνίας. Τα εξήντα επτά λεπτά είναι ένας συμβολικός αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ετών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Μαντέλα συμμετείχε ενεργά στον αγώνα εναντίον όλων των μορφών καταπίεσης!

 

http://www.inewsgr.com/20/pagkosmia-imera-nelson-mantela-18-iouliou-2016.htm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s