Προσοχή! Ο Ήλιος καίει αφύσικα πολύ!

Ενώπιον του ήλιου δεν είμαστε όλοι ίσοι. Για παράδειγμα, οι καστανοί και οι μελαχρινοί διαθέτουν ένα φυσικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους κοκκινομάλληδες και τους ξανθούς, των οποίων το ανοιχτόχρωμο δέρμα περιέχει πολύ λιγότερες ποσότητες μελανίνης και ως εκ τούτου κινδυνεύουν περισσότερο από ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα βραχυπρόθεσμα, αλλά και τη φωτογήρανση και την εκδήλωση κάποιου τύπου καρκίνου του δέρματος μακροπρόθεσμα.

18756871_shutterstock_187005959.limghandler

Επιπλέον, ο ήλιος είναι υπεύθυνος και για άλλα προβλήματα στο δέρμα, όπως είναι οι πανάδες, οι φακίδες, οι κόκκινες ελιές κ.ά., αλλά επιδρά και σε συγκεκριμένες δερματολογικές ασθένειες από τις οποίες υποφέρουμε ήδη και μπορεί να τις επιδεινώσει ή αντίθετα να λειτουργήσει ως θεραπευτικό μέσο.

Αλλά οι επιδράσεις του ήλιου -θετικές και αρνητικές- δεν περιορίζονται μόνο στο δέρμα. Ο ήλιος επηρεάζει και πολλά άλλα όργανα και συστήματα του οργανισμού, από τη γονιμότητα και την αρτηριακή μας πίεση μέχρι το ενδεχόμενο να πάθουμε αλλεργία ή οστεοπόρωση στο μέλλον. Ας μάθουμε, λοιπόν, σε ποιες περιπτώσεις να επιδιώξουμε την ηλιοθεραπεία και σε ποιες να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο.

περισσότερα … http://www.vita.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s