Νέο άγαλμα για την ηθοποιό Λουσίλ Μπολ

neo-agalma-gia-tin-ithopoio-lousil-mpol

Ένα νέο άγαλμα προς τιμήν της ηθοποιού Λουσίλ Μπολ αποκαλύφθηκε το Σάββατο στο Σέλερον της Νέας Υόρκης με αφορμή την επέτειο των 105 χρόνων από τη γέννησή της, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας της ότι το προηγούμενο άγαλμα που είχε δημιουργηθεί δεν ήταν κολακευτικό για το αγαπημένο τους αστέρι.

Το χάλκινο έργο τέχνης, σε φυσικό μέγεθος, δημιουργήθηκε από την γνωστή γλύπτρια Κάρολαϊν Πάλμερ, η πρόταση της οποίας επιλέχθηκε ανάμεσα από 60 αγάλματα που είχαν κατατεθεί από καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.

Οι επικριτές του αγάλματος υποστήριζαν ότι δεν έμοιαζε καθόλου με την κοκκινομάλλα σταρ και έγινε γνωστό ως «Scary Lucy».

Η νέα δημιουργία αντικατέστησε στο «Lucille Ball Memorial Park» ένα άγαλμα που είχε τοποθετηθεί εκεί πριν από επτά χρόνια. Οι επικριτές του αγάλματος υποστήριζαν ότι δεν έμοιαζε καθόλου με την κοκκινομάλλα σταρ και έγινε γνωστό ως «Scary Lucy».
Η Πάλμερ, μέχρι να ολοκληρώσει το άγαλμα, μελέτησε πολύ καλά την ηθοποιό, βλέποντας τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς «I Love Lucy», ενώ προσέλαβε και μοντέλα που της έμοιαζαν τα οποία έντυσε με ρούχα της δεκαετίας του 1950, υιοθετώντας το στιλ της Λουσίλ Μπολ.

Κάρολαϊν Πάλμερ

«Στο άγαλμά μου δεν ήθελα να απεικονίσω μόνο τις κινήσεις, τον παιχνιδιάρικο και αυθόρμητο χαρακτήρα της Λουσίλ, αλλά και την λαμπερή εικόνα της χολιγουντιανής σταρ», δήλωσε η Πάλμερ.

Η γλύπτρια έχει φιλοτεχνήσει και άλλες διάσημες προσωπικότητες. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει το μαρμάρινο άγαλμα του Πάπα Φραγκίσκου, το οποίο φιλοξενείται στην παπική κατοικία στη Νέα Υόρκη, ενώ ένα δεύτερο αντίγραφο του ίδιου αγάλματος σε χαλκό κατασκευάζεται για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη.

http://www.naftemporiki.gr/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s