Σκοποβολή: Τα 13 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΑ !!!!!!!!!!!!!!

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια – Το 12ο και το 13ο ανήκουν στην Άννα Κορακάκη στους αγώνες του Ρίο

ImageHandler.ashx

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εικοσάχρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή,που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο !

Η 20χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι είναι αυτή που χθες μας χάρισε και τη δεύτερη μεγάλη διάκριση αυτή τη φορά με το ΧΡΥΣΟ!!!! 

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια. Ας αναφέρουμε ποιοι τα κατέκτησαν.

Στους Ολυμπιακούς του 1896,η χώρα μας κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια(Παντελής Καρασεβδάς,Τυφέκιο από 200 μ.,Γεώργιος Ορφανίδης,Τυφέκιο από 300 μ.και Ιωάννης Φραγκούδης,Πιστόλι από 25 μ.),3 αργυρά(Γεώργιος Ορφανίδης,Πιστόλι από 25 μ.,Παναγιώτης Παυλίδης,Τυφέκιο από 200 μ. και Ιωάννης Φραγκούδης,Τυφέκιο από 300 μ.)και 3 χάλκινα μετάλλια(Νικόλαος Μαυράκης, Περίστροφο από 25 μ., Νικόλαος Μωράκης,Στρατιωτικό πιστόλι από 25 μ. και Νικόλαος Τρικούπης,Τυφέκιο από 200 μ.).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,το 1908,ο Αναστάσιος Μεταξάς,κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στη Σκοποβολή κατά πήλινων δίσκων.

Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας,το 1920,η χώρα μας κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στο Ομαδικό στρατιωτικό πιστόλι από 30 μ.
Το μετάλλιο,κέρδισε η Εθνική μας ομάδα σκοποβολής,αποτελούμενη από τους Α.Θεοφιλάκη, Γ.Βαφειάδη, Γ.Μωραϊτίνη και Ι.Σάππα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε η χώρα μας στη σκοποβολή,μέχρι σήμερα,που η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μ. Πρόκειται,φυσικά,για την πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα,άλλωστε η σκοποβολή γυναικών,έγινε ολυμπιακό αγώνισμα μόλις το 1984!

Μάλιστα,στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984,στο Λος Άντζελες,εκπροσώπησε τη χώρα μας η 18χρονη τότε Άγη Κασούμη,η μεγάλη αυτή μορφή της γυναικείας σκοποβολής στην Ελλάδα,που πήρε μέρος και στις επόμενες 5 ολυμπιακές διοργανώσεις (ως και το 2004 στην Αθήνα) και παραμένει “μάχιμη” μέχρι σήμερα!

http://www.protothema.gr/

One comment on “Σκοποβολή: Τα 13 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

  1. Pingback: Σκοποβολή: Τα 13 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων | Oxtapus *blueAction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s