«Τέρπανδρος» και αρχαία ελληνική μουσική

Ο «Τέρπανδρος» είναι ένα μουσικό σχήμα όχι και τόσο ευρέως γνωστό παρόλο που μετρά 16 χρόνια ζωής-Επικεφαλής του είναι ο μουσικός και εκπαιδευτικός Μιχάλης Γεωργίου-

 

Επί 35 χρόνια «κλεισμένος» στο εργαστήρι του στην Παλιά Λευκωσία μαζί με τους συνεργάτες του ασχολείται σε ερευνητικό και επιστημονικό επίπεδο-ως επί το πλείστον-με την αρχαία ελληνική μουσική – Κατασκευάζει αρχαία μουσικά όργανα, ενώ το 2000 δημιούργησε το «Τέρπανδρος» ένα μουσικό σχήμα που παίζει αρχαία ελληνική μουσική σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ φέτος λειτούργησε και αντίστοιχη σχολή.

Εντυπωσιακό θέαμα και το μοναδικό στον κόσμο προσφέρει ο «Τέρπανδρος». Περίπου 10 – 15 ενδιαφερόμενοι μουσικοί και τραγουδιστές όλων των ηλικιών χρησιμοποιώντας αρχαία μουσικά όργανα παίζουν και ερμηνεύουν τραγούδια στα αρχαία ελληνικά.

Γυρνούν τον χρόνο πίσω αρκετές χιλιετίες και παρασύρουν το κοινό σε ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι. Η αρχαία ελληνική λίρα, η βάρβιτος, η κιθάρα του Απόλλωνα είναι μερικά από τα πιο γνωστά μουσικά όργανα βγαλμένα από την αρχαιότητα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s