Χοχλιδοβολοσέρματα…..

Χοχλιδοβολοσέρματα δε θέλω μπλιο μαζί σου, γιατ’ είδα κι αλλουνού χοχλιού σημάδια στο κορμί σου.

Συνήθως μετά το γάμο τσουρουφλίζονται οι περισσότεροι…
Οι δικοί μου “νεόνυμφοι” πρώτα “μπουμπουρίστηκαν” και μετά έκαναν το γάμο χαχαχα!!!!!!


Οι Κρητικοί ανέκαθεν είχαν αγαπησιάρικη σχέση με τους χοχλιούς. Δεν έχω γνωρίσει άλλο μέρος που να τους αγαπά τόσο. Ίσως οι Γάλλοι να είναι οι δεύτεροι.

Τους μαγειρεύουν με πολλές πεντανόστιμες συνταγές και τους θεωρούν εκλεκτό μεζέ που τον συνοδεύουν με κόκκινο κρασί και συχνά και με ρακή. Φημισμένοι είναι οι μπουμπουριστοί χοχλιοί και οι χοχλιοί γιαχνί με κολοκυθάκια και πατάτες.

Το ταπεινό σαλιγκάρι θεωρείται ο πιο προωθημένος ερωτικά οργανισμός του πλανήτη. Γιατί; Το σαλιγκάρι είναι ερμαφρόδιτο, έχει δηλαδή πάνω του θηλυκό και αρσενικό μέρος, ολοκληρωμένα και τα δύο.

Όμως δεν αυτογονιμοποιείται, όπως άλλα ερμαφρόδιτα. Για να υπάρξει ερωτική πράξη χρειάζονται δύο σαλιγκάρια. Ενώνονται με τον ακόλουθο πρωτοφανή τρόπο: Το αρσενικό μέρος του ενός γονιμοποιεί το θηλυκό μέρος του άλλου, ενώ την ίδια στιγμή του αρσενικό μέρος του άλλου γονιμοποιεί το θηλυκό μέρος του ενός. Ασύλληπτο για τα πεπερασμένα όρια της ανθρώπινης ερωτικής εμπειρίας.

Όμως, αυτή η άκρως ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη ένωση, δεν μπορεί να γίνει μέσα στον ελάχιστο χώρο που κουρνιάζουν. Πρέπει να βγουν έξω, όπου είναι εκτεθειμένα στους αδηφάγους σαλιγκαροφάγους.

 

Η λέξη «χοχλιδολόγος» που υπάρχει στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει «αυτός που μαζεύει χοχλιούς», χρησιμοποιείται όμως πρωτίστως για να περιγράψει την εικόνα μετακινούμενων φαναριών στα σκοτεινά χωράφια, μετά από μια βροχερή μέρα. Είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν με φακούς (παλιότερα με λάμπες ή λύχνους) μέσα στη νύχτα, για να «τρυγήσουν» τους χοχλιούς.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s