Ατομική έκθεση του Άγγελου Ραζή

 

Νέες ιστορίες καθημερινότητας διηγείται ο ζωγράφος Άγγελος Ραζής στην ατομική του έκθεση που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη στις 25 Νοεμβρίου.

This slideshow requires JavaScript.

Ο καταξιωμένος εικαστικός παρουσιάζει εσωτερικά δωματίων, αφήνοντας πάντα ένα παράθυρο ανοικτό στον εξωτερικό κόσμο. Στη ζωγραφική του μικρά, παροπλισμένα καθημερινά αντικείμενα, αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και αναδεικνύουν μοναδικά το εσωτερικό τους φως. Ο Άγγελος Ραζής σκηνοθετεί τα θέματα της εικόνας του, σκηνογραφεί τις ιστορίες του, απογειώνοντας τις εικαστικές του προτάσεις.

Στη ζωγραφική του Άγγελου Ραζή η καταβύθιση στον εσώτερο εαυτό λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Τα παλιά ξύλινα παιχνίδια, απομεινάρια μιας άλλης εποχής, τα πάνινα παπούτσια, μάρτυρες της ανθρώπινης απουσίας, οι ολοζώντανες νεκρές φύσεις, τα αγαπημένα καφενεία του, χώροι συνάθροισης που ακυρώνουν την μοναξιά, εκφράζουν τον ποιητικό ρεαλισμό του ζωγράφου.

Όσο για τα διάπλατα ανοιχτά παράθυρα, με τις αποσπασματικές εικόνες των τοπίων, των λιμανιών, των δρόμων, δεν είναι παρά η ασίγαστη διάθεση του ζωγράφου να επικοινωνήσει και να συναντήσει το φως. Τελικά ο Άγγελος Ραζής δίνει φτερά στην καθημερινότητα μας.

«Με τα έργα μου διηγούμαι μικρές ιστορίες. Προσπαθώ τα οικεία και ευτελή αντικείμενα που μας περιβάλλουν να τα αναγάγω σε μικρά λατρευτικά τοτέμ, σε σύγχρονα προσευχητάρια», λέει  ο Άγγελος Ραζής. «Μου είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστώ παλιά πράγματα. Τα «μουσεία άχρηστων αντικειμένων» είναι για μένα πηγές έμπνευσης. Μια κούκλα, ένα πεταμένο πιρούνι, μια θήκη για κλειδιά, μετατρέπονται σε άγαλμα, σε ανάθημα όταν πέσει πάνω τους μια δέσμη φωτός. Σ αυτή τη μετουσίωση μέσω του φωτός εστιάζω στη ζωγραφική μου.»

Ημερομηνία:

‘Εως: 2/12/2017

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s