Ο Δισκόκοσμος του Terry Pratchett

802194_1680x1050_discworld-terry-pratchett-wallpaper-e1367902680361

Ο Δισκόκοσμος αποτελείται (όπως λέει και το όνομά του) από ένα επίπεδο δίσκο, ο οποίος περιστρέφεται πάνω στις πλάτες τεσσάρων τεράστιων ελεφάντων (Great T’phon, Tubul, Berilia, and Jerakeen), οι οποίοι με τη σειρά τους στέκονται πάνω σε μια ακόμη πιο μεγάλη χελώνα (Great A’ Tuin) που «πλέει» στο διάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά ορθολογιστής στη ζωή του και εξαιρετικά φαντασιόπληκτος στα βιβλία του. Ο Δισκόκοσμός του ήταν μια υπέροχη αλληγορική παρωδία της ζωής όπως την ξέρουμε, με ασταμάτητο χιούμορ.

This slideshow requires JavaScript.

Σ’ ένα ντοκιμαντέρ είχα δει το γραφείο του την ώρα της δουλειά του: είχε 4 ξεχωριστές οθόνες μπροστά του, και στη μία έγραφε το νέο του βιβλίο, στην άλλη έβλεπε πράγματα στο ίντερνετ, στην τρίτη έπαιζε κάτι και στην τέταρτη μιλούσε με φίλους. Ταυτόχρονα.

ττ

Τότε έγινε ακόμα πιο πολύ ο ήρωάς μου.
Discworld  Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, πριν από δύο ώρες ο ΘΑΝΑΤΟΣ (με τα γνωστά του κεφαλαία γράμματα, όπως όταν μιλούσε στα βιβλία του) πήρε το λόγο, και είπε: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SIR TERRY, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

_3_72
Οι φανς του κατάλαβαν αμέσως τι σήμαινε αυτό το περίεργο τουίτ. Και πάγωσαν. «Όχι Τέρι, μην τον ακούς, μην περπατήσεις μαζί του, κάνε μεταβολή αμέσως» έγραψε μια κοπέλα.

886
Λίγη ώρα αργότερα ο αόρατος αφηγητής συνέχισε την ιστορία: Ο Τέρι έπιασε το μπράτσο του Θανάτου, τον ακολούθησε, πέρασαν τις θύρες, και βρέθηκαν στην μαύρη έρημο κάτω απ’ την αιώνια νύχτα… Και μετά, η τελευταία πράξη του κεφαλαίου, οι τελευταίες λέξεις του βιβλίου της ζωής του υπέροχου αυτού ανθρώπου. Δύο λέξεις.802198_Screenshot_6_89

Πηγή: www.lifo.gr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s