Μουσείο “Το Πλουμιστό Ψωμί”

This slideshow requires JavaScript.

Το Πλουμιστό Ψωμί

είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο παραδοσιακών πλουμιστών ψωμιών και Εργαστήρι αρτοδημιουργημάτων στη Λεμεσό. Αποτελεί το επιστέγασμα πολλών κόπων και προσπαθειών και έχει την ευθύνη της διαχείρισης μιας μοναδικής συλλογής παραδοσιακών πλουμιστών ψωμιών της Κύπρου που δημιούργησε η ερευνήτρια/συγγραφέας Δωρίτα Βοσκαρίδου.

Όλο αυτό το έργο και η δημιουργική διάθεση, βρήκαν στέγη στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί». Ο χώρος δέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες Κύπριους και ξένους, που θαυμάζουν τις δημιουργίες και γνωρίζουν την ιστορία και τη λαογραφία αλλά και τον πλούτο του πολιτισμού του ψωμιού.

Επίσης, μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του χώρου διοργανώνονται σε συνεχή βάση πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες  με σημαντική συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, που κύριο άξονα έχουν τη διατήρηση και προβολή της παράδοσης.

Διαλέξεις, σεμινάρια, σχετικά με την παράδοση, το ψωμί, την τέχνη, τη λογοτεχνία, βραδιές ανάγνωσης, ποιητικές βραδιές, εργαστήρι για παιδιά, ανάγνωση παραμυθιού, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία.

http://technod.wixsite.com/ploumisto/amenities

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s