Βread and Puppet Theater

Σας προσφέρουμε ένα κομμάτι ψωμί μαζί με την παράσταση, επειδή το ψωμί και το θέατρό μας ανήκουν το ένα στο άλλο…

«Το θέατρο είναι σαν το ψωμί, κάτι σαν αναγκαιότητα» – Peter Schumann

 

This slideshow requires JavaScript.

Οι Domestic Resurrection Circus ιδρύθηκαν το 1963 από τον Peter Schumann, στο Lower East side της Νέας Υόρκης. Εκτός από τις παραστάσεις κουκλοθέατρου για παιδιά, η ομάδα ανέπτυξε και έντονη ακτιβιστική δράση.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, οργάνωσαν πολύωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι. Χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι οι μεγάλου μεγέθους μαριονέτες, αλλά και η διαδικασία ζύμωσης του ψωμιού πριν την κάθε παράσταση και η προσφορά του μετά το τέλος της, στους θεατές.

Από το 1974, οι Bread and Puppet έχουν εγκατασταθεί σε μία φάρμα στο Βερμόντ. Ο αχυρώνας που υπήρχε εκεί για 140 χρόνια, μεταμορφώθηκε σε μουσείο για μαριονέτες – βετεράνους. Στο Βερμόντ ξεκίνησαν να διοργανώνουν το διήμερο ετήσιο φεστιβάλ με παραστάσεις κουκλοθέατρου, με τίτλο Domestic Resurrection Circus, μέχρι και το 1998. 

Η εταιρεία συντηρείται περιοδεύοντας συχνά με παραστάσεις στην Αμερική και σε άλλες χώρες και πουλώντας τις εκδόσεις και τα πόστερ που φτιάχνει. Οι παραγωγές που περιοδεύουν ποικίλουν από   θεατρικά κομμάτια που κάθε φορά παρουσιάζονται από τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, μέχρι παρελάσεις στο δρόμο που απαιτούν τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών.

http://www.elculture.gr/blog/article/bread-puppet-sto-elculture-gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s