Ράντσο κάνναβης για ιατρική χρήση άνοιξε ο Mike Tyson


Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Mike Tyson αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας και μάλιστα καλλιεργητής – ωστόσο, όχι για να καλλιεργεί κάποιο συνηθισμένο φυτό, αλλά θεραπευτική μαριχουάνα.

Ο Tyson και οι συνεργάτες του άνοιξαν ένα ράντζο στο οποίο θα καλλιεργούν θεραπευτική κάνναβη στην Καλιφόρνια, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Mojave που είναι περίπου 160 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες.

Ο συνέταιρος του πρώην πυγμάχου Ρόμπερτ Χίκμαν δήλωσε ότι οι υποβαθμισμένες εκτάσεις της περιοχής πλέον θα αποκτήσουν ζωή και το ράντζο του Tyson θα είναι μία όαση.

Σε βίντεο η δήμαρχος της Καλιφόρνιας Τζένιφερ Γουντ ευχαρίστησε τον Tyson για τη προσφορά του στην κοινότητα και σημείωσε ότι η βιομηχανία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει στα άτομα που έχουν ανάγκη ιατρική μαριχουάνα, ενώ η επένδυση θα προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους κατοίκους της περιοχής.

Η καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση έχει γίνει πολύ διαδεδομένη, ενώ και η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τις εξαγωγές κάνναβης για ιατρική χρήση. Είναι η τέταρτη χώρα που το κάνει παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να κερδίσει ένα κομμάτι από την αναπτυσσόμενη αυτή αγορά που εκτιμάται στα 55 δις δολάρια.

Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς παραμένει παράνομη. Ωστόσο η κυβέρνηση ελπίζει ότι η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, που νομιμοποιήθηκε πέρυσι, αλλά και οι εξαγωγές θα αυξήσουν την παραγωγή. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δώσουμε στους γεωργούς και τους παραγωγούς τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς ιατρικής κάνναβης», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση, μόνο η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την εξαγωγή της θεραπευτικής κάνναβης. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s