Στην Πολωνία ο μεγαλύτερος λαβύρινθος πάγου

Tο μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο έφτιαξαν στο χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε της Πολωνίας. Ο λαβύρινθος καλύπτει έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι διπλάσιος από τον προηγούμενο, κάτοχο του ρεκόρ Guiness, που κατασκευάστηκε στο φεστιβάλ Powder Keg του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης πριν από 6 χρόνια.

Ενα πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους απαιτεί πολύ χρόνο και αρκετή βοήθεια. «Περάσαμε πολλές νύχτες άυπνοι. Συγκροτήσαμε όμως μια καλή ομάδα για να δουλέψουμε. Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες χτίστες, οπότε ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν» λέει στο Mashable, ο σχεδιαστής του λαβύρινθου Darek Pytlik.

«Βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Σαράντα μηχανικοί έκοψαν περίπου 60 χιλιάδες κύβους χιονιού και έπειτα τους τοποθέτησαν με τα χέρια», εξηγεί ένας άλλος σχεδιαστής, ο Artur Haber.

Ο λαβύρινθος αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 23 Ιανουαρίου, αλλά αν χαθείτε μην ανησυχήσετε. «Υπάρχουν πολλές ατραξιόν σε περίπτωση που χαθεί κανείς στο λαβύρινθο. Μπορείτε να βρείτε φοβερά κομμάτια πάγου με διάφορα αντικείμενα μέσα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ανακαλύψουν τι ακριβώς είναι. Ο λαβύρινθος είναι απολύτως ασφαλής».

https://www.enetpress.gr/stin-polonia-o-megalyteros-lavyrinthos-pagou/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s