Τα πάντα για τον χορό

Η μουσική ακούστηκε πιο ζωηρή, ο ρυθμός της έγινε πιο έντονος, πιο καθαρός, τα δάχτυλα δειλά τον κράτησαν παίζοντας σαν “drams” στο τραπέζι, πρόθυμα το πόδι ακολούθησε με ρυθμικό χτύπημα στο πάτωμα, μετά μια ματιά στους γύρω.

6908199_orig

Ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλον σηκώνονται και αρχίζουν να χορεύουν. Στην αρχή μόνοι, μετά σε ζευγάρια. Κοιτάζονται, γελάνε ανέμελα, φλερτάρουν και πειράζονται, ίσως δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά επικοινωνούν σαν να γνωρίζονται χρόνια. Χορεύουν.

Χοροί

Ζεϊμπέκικο- Χασάπικο. Λαϊκοί

Οι Λαϊκοί Ελληνικοί χοροί διαφέρουν από τους Παραδοσιακούς χορούς ως προς την μουσική, τους ρυθμούς και τους τρόπους που χορεύονται.
(εμπεριέχονται 33 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Παραδοσιακοί χοροί

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας θα δούμε ότι ο χορός ήταν από την αρχαιότητα σημαντικό μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης.
(εμπεριέχονται 6 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Απαλοί χοροί

Η άλλη πλευρά των Κοινωνικών χορών: Η αριστοκρατική, η ευγενική, η γεμάτη απαλότητα, αρμονία, υψηλή τεχνική και άψογο στυλ.
(εμπεριέχονται 10 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Χοροί Latin Ballroom

Όλοι οι latin χοροί έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Κάθε χορός έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλο στυλ, άλλη τεχνική, άλλη έκφραση.
(εμπεριέχονται 16 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Salsa- Merengue- Bachata

Μουσικές διαφορετικές, ξέφρενοι ρυθμοί γεμάτοι χρώμα και ερωτισμό, εξωτικοί χοροί, σε μεταφέρουν μαγικά και σε κάνουν να θέλεις να ζήσεις την ένταση και το πάθος.
(εμπεριέχονται 28 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Tango Argentino

Το αργεντίνικο τάνγκο έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων, οι οποίοι από την πρώτη τους επαφή με τον χορό δηλώνουν φανατικά πιστοί.
(εμπεριέχονται 9 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Οριεντάλ-belly dance

Το bellydance χαρακτηρίζεται ο χορός της Ανατολής. Η ονομασία του προέρχεται από την αμερικανική ερμηνεία του χορού (ο χορός της κοιλιάς).
(εμπεριέχονται 20 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Μοντέρνοι: Hip-hop, freestyle, break dance

Το hip hop είναι ένα πολιτιστικό κίνημα που ουσιαστικά ξεκίνησε με την εμφάνιση των DJ των MC και τελικά του rap, με τον χορό και το στιλ του hip hop να ακολουθούν.
(εμπεριέχονται 18 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Κλασικός χορός: Mπαλέτο, σύγχρονος, jazz, Tap, Irish

Ο κλασικός χορός είναι βασική προϋπόθεση για τον επαγγελματία χορευτή και του παρέχει χορευτικές βάσεις και γνώσεις σε διαφορετικά συστήματα χορού. Ο χορευτής κλασικού χορού διδάσκεται μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο, jazz.
(εμπεριέχονται 26 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

Ethnic: Flamenco, Capoeira, Samba, African, Indian

Χοροί με πολύ έντονα πολιτιστικά στοιχεία της προέλευσης τους και μεγάλη ιστορία. Χοροί που γεφυρώνουν πολιτισμούς, φέρνουν πιό κοντα ανθρώπους από διαφορετικές εθνότητες, και ζωντανεύουν παλιές μουσικές παραδόσεις.
(εμπεριέχονται 25 σχετικά θέματα- κλικ στον τίτλο)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s