Χειροτεχνία – Ψυχοθεραπεία και αντίδοτο στην κρίση!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

EFI’S CRAFTS 2018

To Do It Yourself, o όρος που καθιερώθηκε παγκοσμίως για το Φτιάξτο Μόνος Σου, εμφανίστηκε το 1912, για να προσδιορίσει κάθε είδους χειροποίητη κατασκευή – μετατροπή και αλλαγή χρήσης αντικειμένων, όπως και την αξιοποίηση κάθε μορφής ανακυκλώσιμων, άχρηστων ή πολύ κοινών και ευτελών αντικειμένων – υλικών για την δημιουργία κάτι διαφορετικού.

Σήμερα, το DIY είναι φιλοσοφία, είναι ιδεολογία, είναι τρόπος ζωής. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πια στα χρόνια της κρίσης.

Αρχικά εμφανίστηκε έντονα η τάση για τα χειροποίητα ως απάντηση στην επικράτηση των τυποποιημένων προϊόντων παντός τύπου.

Σιγά σιγά εξαπλώθηκε και οι λάτρεις του χειροποίητου, οι crafters και χειροτέχνες, έγιναν … κατηγορία και μάλιστα μεγάλη. Το να αγοράσεις κάτι χειροποίητο σημαίνει πως επενδύεις σε κάτι μοναδικό. Το να φτιάξεις κάτι χειροποίητο σημαίνει πως θέλεις κάτι πρωτότυπο με την προσωπική σου υπογραφή.

Η χειροτεχνία όμως, κατακτά όλο και περισσότερους και λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το κύριο ζητούμενο για όποιον φτιάχνει κάτι μόνος του και μάλιστα ανοίγοντάς του ενδεχομένως και ένα νέο δρόμο επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν τις δημιουργίες τους προς πώληση. Δεν είναι επίσης λίγοι αυτοί που έχουν σημειώσει μεγάλη επαγγελματική επιτυχία με τη διάθεση των δημιουργιών τους.

Ακόμη όμως κι αν τίποτα από όλα αυτά δεν σας αγγίζει, τότε σίγουρα το κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης, που προσφέρει σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτόνωση, ψυχολογική αποφόρτιση ή καλύτερα ψυχοθεραπεία, όπως αποκαλείται από πολλούς, που μας βοηθά να νοιώσουμε χρήσιμοι, δημιουργικοί και να ξεχαστούμε από όσα καθημερινά μας επιβαρύνουν, αποτελεί την πτυχή της χειροτεχνίας που σας αφορά.

http://www.athina984.gr/2016/03/19/rantebou-gia-dhmiourgia-kai-psyxologikh-apofortish-sth-xeirotexnika-1-me-3-apriliou/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s