Πέτρινα Ιγκλού στην Άρτα

Τα σπιτάκια βρίσκονται στη θέση Συγγενά Κτιστάδων στο Νομό Άρτας.
Το συγκρότημα αποτελείται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων.


Πρόκειται για σπιτάκια που, απ’ ότι φανερώνει και το όνομα τους, μοιάζουν με ιγκλού. Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.


Εδώ, εκτός από τη ζεστή φιλοξενία που θα λάβετε, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τη σελήνη, τους πλανήτες καθώς και διάφορα άλλα ουράνια σώματα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcer 10 ιντσών.

Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για τη σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο, ενώ έχουν και γυάλινη οροφή που προσφέρει θέα στον έναστρο ουρανό.
Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα, όπως μέλι δικής τους παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λπ.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για τη ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, μέλι).

Περισσότερες πληροφορίες: www.theasis-igloo.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s