«Έρικ Κλάπτον: Α life in 12 bars»

Στο ντοκιμαντέρ της Λίλι Φίνι Ζανούκ παρακολουθούμε τις μουσικές επιρροές του μεγαλύτερου κιθαρίστα όλων των εποχών, τις μαρτυρίες φίλων και θρύλων της μουσικής για την καλλιτέχνη αλλά και τον απρόσμενο θάνατο του γιου του Κόνορ το 1991 σε ηλικία 4 ετών.

Ντοκιμαντέρ για έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, τον Έρικ Κλάτπον, προβάλλεται στη Βρετανία. Mε τίτλο «Έρικ Κλάπτον: Α life in 12 bars» η ταινία παρουσιάζει στοιχεία από τις μουσικές επιρροές του καλλιτέχνη, καθόλη τη διάρκεια της πορείας του, αλλά και στιγμιότυπα από την προσωπική του ζωή.

Μέσα από μαρτυρίες και αφηγήσεις θρύλων της μουσικής, όπως των BB King, Τζίμι Χέντριξ και Τζορτζ Χάρισον η σκηνοθέτις Λίλι Φίνι Ζανούκ, η οποία παρακολούθησε την ειδική προβολή μαζί με τον Κλάπτον στο Λονδίνο παρουσιάζει την ιστορία του.

Ο θάνατος του 4,5 ετών γιου του, Κόνορ, το 1991 ύστερα από πτώση από τον 53ο όροφο διαμερίσματος στο Μανχάταν ήταν το γεγονός που τον έκανε να κάνει στροφή 360 μοιρών τερματίζοντας τον 20χρονο εθισμό του στο αλκοόλ και την ηρωίνη.

Τη μοναδική του συναυλία για φέτος στην Ευρώπη ο Έρικ Κλάπτον θα δώσει στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου στις 8 Ιουλίου.

http://gr.euronews.com/2018/01/11/ntokimanter-gia-ton-erik-klapton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s