Η Αυτοκράτειρα από γλάσο ανέδειξε τον “Βασιλιά της Ζαχαροπλαστικής” της χρονιάς

Μικρά, βρώσιμα κομψοτεχνήματα παρασύρουν τη γεύση σε ταξίδια γλυκά και στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής της Βρετανίας ένας Κινέζος θριαμβεύει με τα αριστουργήματα του.

This slideshow requires JavaScript.


Ο Κινέζος ζαχαροπλάστης Ζου Γι μπορεί να πλάσει το φοντάν σε οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να διανοηθεί κανείς και πλέον θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος “Βασιλιάς της Ζάχαρης” στον πλανήτη.

Ο Γι καταχειροκροτήθηκε από όλους με αφορμή το δημιούργημά του που πήρε το Πρώτο Διεθνές Βραβείο στον διαγωνισμό Cake International, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τούρτας που γίνεται στη Βρετανία.

Ο Ζου Γι παρουσίασε – ως τούρτα – τη νεαρή Βου Ζετιάν, τη μοναδική επισήμως αναγνωρισμένη Αυτοκράτειρα της Κίνας, να κάθεται μπροστά σε αναδιπλούμενο παραβάν, περιβεβλημένη από έξοχο εσωτερικό διάκοσμο.

“Αρχικά, ήθελα να δημιουργήσω τη φιγούρα ενός Κινέζου Αυτοκράτορα, και τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο να δώσω μια γυναικεία ποιότητα στην εικόνα” εξήγησε, στην China Daily, ο Ζου Γι. “Έτσι μου ήρθε η ιδέα της Βου Ζετιάν” πρόσθεσε.

“Είναι το αποτέλεσμα πολύωρων πειραμάτων” υπογράμμισε ο Γι. “Ξανάκανα ορισμένα από τα μέρη του συνόλου έως και οκτώ φορές, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσα. Πρέπει να κάνεις κάθε μέρος ξανά και ξανά μέχρις ότου βρεις το τέλειο ταίριασμα” δήλωσε.

Ο Γι και η ομάδα του έφυγαν από το διεθνές φεστιβάλ τούρτας με τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια, διακρίσεις που του δίνουν δικαιωματικά τον τίτλο “Βασιλιάς της Ζάχαρης” ωστόσο ο ίδιος παραμένει σεμνός στην τέχνη του. “Το να δημιουργείς κάτι φρέσκο και νέο εντυπωσιάζει” είπε.

 

http://www.cnn.gr/style/psyxagogia/story/117401/h-aytokrateira-apo-glaso-anedeixe-ton-vasilia-tis-zaxaroplastikis-tis-xronias

 

2 comments on “Η Αυτοκράτειρα από γλάσο ανέδειξε τον “Βασιλιά της Ζαχαροπλαστικής” της χρονιάς

    • Καλημέρα Βεατρίκη !! Αξιοθαύμαστο … εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμα να πετύχω το γλάσο για επικάλυψη σε κουλουράκια να φανταστείς χαχαχα!!!!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s