Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού….στο «βουνό που σκοτώνει»

 

Σκλάβοι της ίδιας τους της μοίρας…

Μικροί βιοπαλαιστές με έναν και μόνο σκοπό στην άγουρη ζωή τους, να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, το φαγητό της ημέρας που πολλές φορές μοιράζεται σε υπομερίδες, γιατί η πείνα είναι μεγάλη, τα στόματα πολλά και τα αγαθά από ελάχιστα έως ανύπαρκτα!

Χωμένα σχεδόν ολόκληρα μέσα στους σκουπιδότοπους, αναζητούν πολύτιμα υλικά που ή θα είναι φαγώσιμα ή θα μπορούν να τα πουλήσουν στην ανακύκλωση, σε εταιρείες που εμπορεύονται ανακυκλώσιμες ύλες.

Σε πράγματα πεταμένα ψάχνουν εκείνα που μπορούν να ξαναπουληθούν. ‘Ολη μέρα μπορεί να παλεύουν να μαζέψουν 10 κιλά πλαστικό, για να κερδίσουν ύστερα από αυτήν την ταλαιπωρία για το σώμα και την ψυχή τους ούτε 1 ευρώ καλά-καλά!

Εκεί, σε απάνθρωπες συνθήκες κυριολεκτικής «αποσύνθεσης» άνθρωποι ζουν, επιβιώνουν και συχνά πεθαίνουν. Και αθόρυβα γίνονται ένα με τα σκουπίδια!.. Με την υπάρχουσα οικονομική κρίση, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, αν μπορεί αυτή η κατάσταση να πάει… παρακάτω!

Η απόλυτη ανέχεια και το ένστικτο επιβίωσης βάζουν σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων αυτών, που ψάχνουν για φαγητό δίπλα στους αρουραίους, μέσα στα μικρόβια. Η καθαριότητα είναι σπάνιο φαινόμενο. Αντίθετα, ο τέτανος, η χολέρα και το AIDS στέκουν σε απόσταση αναπνοής. Μιας αναπνοής που σκοτώνει μέρα με τη μέρα…

Το σχολείο είναι πολυτέλεια για τα παιδιά των σκουπιδιών. ‘Ενα παιδί στο σχολείο είναι ένας εργάτης μείον στην οικογένεια. ‘Ενα εισόδημα μείον είναι μεγάλη υπόθεση για τους ανθρώπους αυτούς που ζουν σαν τα ποντίκια, δίπλα στα ποντίκια!

http://www.espressonews.gr/

Under the burning sun the smell of these dumps is sickening, exacerbated by dark plumes of thick smoke billowing from piles of trash that have spontaneously combusted because of unstoppable rising methane gases. It is hell on earth, but trapped in an inescapable cycle of poverty, these people have no choice but to call it home.

2 comments on “Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού….στο «βουνό που σκοτώνει»

  1. something that afflicts the world, especially some places with more intensity. we are not free of this reality here in Brazil. we still have a lot to transform to make life less unequal and fairer. very sensitive and important the post.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s